Zimske počitnice

Zimske počitnice

Že veste, kje boste letos preživeli zimske počitnice?

Vabljeni v "središče sveta", kjer boste poleg idilične zimske pokrajine, kulturnih doživetij in snežnih vragolij zagotovo navdušeni nad nastanitvami in novim bazenskim kompleksom z wellness programom.

Pripravili smo vam nekaj napotkov, da boste čim bolje izkoristili čas pri nas.

Zimska pravljica na Kopah

Za snežne radosti so Kope pravi naslov. Zagotovo boste našli nekaj zase; od smučanja, bordanja, sankanja ali le sprehodov po zasneženi pokrajini. Otroci bodo navdušeni. Če se želite naučiti smučati, bodo za vas poskrbeli številni licencirani učitelji smučanja. Brez skrbi, če nimate smučarske opreme, si le to lahko izposodite v Sport Kope.

Če se ob vseh zunanjih aktivnostih želite malo pogreti, ste seveda vabljeni k obisku Koroške galerije likovnih umetnosti, kjer si boste lahko ogledali številne razstave. Preteklost spoznajte skozi zbirke Koroškega pokrajinskega muzeja, če pa ste glasbeni navdušenci, vam še posebej priporočamo Rojstno hišo Huga Wolfa ali ogled muzeja narodno-zabavnega ansambla Štirje kovači, ki so se zapisali tudi v Guinnesovo knjigo rekordov kot najdlje delujoči ansambel.

Ko boste potrebovali regeneracijo po snežnih radostih, vabljeni na razvajanje v bazenski kompleks Aqualatio, kjer se boste lahko v prijetnem ambientu popolnoma sprostili.

Otroci se lahko od 30. 1. do 3. 2. udeležijo tudi zimskih počitnic na bazenu. Potrebne so predhodne prijave. Več informacij na bazen@spotur.si ali na 02 88 42 270.

Prav tako se lahko otroci od 1. do 5. razreda od 30. 1. do 3. 2. udeležijo zabavnih zimskih počitnic v večgeneracijskem centru Andeški hram. Potrebne so predhodne prijave. Več informacij na centerzadruzine@mocis.si ali na 070 500 608.

 

Uživanje v kulinaričnih dobrotah

Ko je čas za prvo jutranjo kavo, je vredno poskusiti Wolfovo kavo v mestnem jedru Slovenj Gradca, ki jo je zelo rad pil skladatelj Hugo Wolf, katerega rojstna hiša v mestnem jedru je danes spominski muzej. Zraven kave je nepogrešljiva kremna rezina. Ste vedeli, da naj bi Blejska kremna rezina izvirala prav iz Slovenj Gradca? Zgodbo vam bodo zaupali v Slaščičarni Šrimpf, kjer lahko oboje tudi poskusite. 

Če si želite poskusiti tipično koroško jed, je Gostilna Murko pravi naslov. Povprašajte jih tudi po njihovem AP ginu. Odločite se lahko tudi za katero izmed turističnih kmetij, kjer vam bodo gospodinje z veseljem pripravile okusne tradicionalne jedi.

Za kakšen spominek na naše mesto pa se oglasite v Turistični pisarni Slovenj Gradec, kjer lahko dobite tudi informacije o ostalih aktivnostih in doživetjih.

Pestra ponudba nastanitvenih kapacitet v mestnem jedru in okolici, ponudba doživetij ter gostoljubnost domačinov vas bo zagotovo prepričala, da se k nam še vrnete.

Za vse nadaljnje informacije smo za vas na voljo na telefonski številki 02 88 12 116 ali e-pošti tic@slovenjgradec.si.

Veseli bomo, če boste vaš obisk in doživetja delili z nami na družbenih omrežjih z @visitslovenjgradec ali #visitslovenjgradec.

Prejšnja 51. Pustni karneval v Slovenj Gradcu
Naslednja 17. Licitacija vrednejših sortimentov lesa