Datum dogodka: 14. 10. 2022 09:00 Export event

24. Mirovniški festival in 15. Festival drugačnosti

24. Mirovniški festival in 15. Festival drugačnosti

Prijazno vas vabimo, da se nam tudi letos pridružite na že 24. Mirovniškem festivalu in 15. Festivalu drugačnosti, s katerima bomo ponovno obeležili Svetovni dan miru (21. september). Festivala bosta potekala 14. 10. 2022 od 9. ure dalje v mestnem jedru Slovenj Gradca. Z nami bo tudi koroška pevka in raperka NUSHY

Združeni narodi so leto 2022 razglasili za leto stekla, da bi povečali mednarodno zavedanje o vlogi stekla v družbi. Izpostavljajo se najnovejša razmišljanja o tem, kako lahko steklo pomaga pri razvoju pravičnejših in trajnostnih družb, najnovejše znanstvene in tehnične preboje, njegov vpliv na umetnost in zgodovino ter končno vlogo muzejev. S svojo vsestranskostjo in tehničnimi zmogljivostmi brez primere je steklo v številnih oblikah spodbudilo nešteto kulturnih in znanstvenih napredkov, ki lahko prispevajo tudi k trajnostni proizvodnji in potrošnji.

Na letošnjem 24. Mirovniškem festivalu, ki ga že nekaj let povezujemo tudi s Festivalom drugačnosti, se bodo na stojnicah predstavljale nevladne in humanitarne organizacije iz cele Slovenije, koroške šole ter invalidske organizacije in društva, ki združujejo ljudi s posebnimi potrebami. Pester bo tudi spremljevalni program z zanimivimi zabavno-ustvarjalnimi delavnicami.

Mirovniški festival je v prvi vrsti namenjen druženju mladih, od najmlajših otrok iz vrtcev do dijakov srednjih šol, za katere upamo, da se bodo tudi letos množično odzvali in obiskali prireditev. Seveda pa dogajanje na stojnicah in na odru z veseljem pogledajo tudi malo starejši obiskovalci. Mirovniški festival ostaja tudi v prihodnje ena od pomembnejših tradicionalnih prireditev v mestnem jedru Slovenj Gradca. 

123movies