Datum dogodka: 19. 06. 2022 09:00 - 21:00 Export event

Srednjeveški preludij 2022

Srednjeveški preludij 2022

Vrača se največji srednjeveški spektakel pri nas – SREDNJEVEŠKI PRELUDIJ!

 

 V soboto in nedeljo, 18. in 19. junija, se bo Slovenj Gradec ponovno prelevil v središče srednjeveškega dogajanja. Tako boste obiskovalci na srednjeveški tržnici lahko trgovali, barantali in kupovali z originalnimi srednjeveškimi novčiči iz nekdanje mestne kovnice. Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno s strani krčme Pri merjascu, kjer obljubljajo pestro in predvsem slastno ponudbo.  Za spektakularno otvoritev, v soboto ob 11.00 uri, bodo poskrbeli eni in edini Dunking Devils, ki pripravljajo spektakel, ki so ga samo za Srednjeveški preludij pripravljali več kot dve leti!

 V goste nam prihajajo najboljše viteške skupine iz Češke, ki bodo uprizorile neizprosne viteške boje ob katerih se bo zaiskrilo kot nekoč.

 Seveda nismo pozabili tudi na naše najmlajše obiskovalce, ki se bodo lahko zavrteli na srednjeveškem vrtiljaku, uživali v lutkovnih predstavah, se čudili čarovnijam srednjeveškega čarovnika, zabavali z dvornimi norčki in se poskusili v igranju srednjeveških iger.

 Šušlja se, da naš srednjeveški medičar pripravlja slastno presenečenje, ki ga zares ne gre zamuditi. Cedile se bodo sline in razvajale brbončice!

 Ste se kdaj vprašali, kako so v srednjem veku zdravili obolele? Originalna srednjeveška bolnišnica bo denimo prikazala starinsko zdravljenje s pijavkami in urinom. Ogled in preizkus mučilnih naprav ter srednjeveškega orožja, pa vam bo dal misliti, da je na svetu pomembna samo ljubezen. In ravno ljubezen je tista, ki organizatorje žene naprej, da samo za vas pripravijo največji srednjeveški spektakel pri nas. Na prireditvenem prostoru na Trgu svobode in pred gimnazijo bodo delovale menjalnice, kjer boste zamenjali evre za srednjeveške slovenjgraške novčiče, zlatnike in srebrnike. V krčmi Pri Merjascu vas bodo razvajali z avtohtonimi srednjeveškimi jedmi in pijačami, za srednjeveške nakupe pa bodo poskrbeli izbrani obrtniki iz vse Slovenije. Skozi ves dan boste lahko uživali ob zvokih srednjeveške glasbe, srednjeveško poplesavali, si izposodili srednjeveška oblačila, se sproščali ob zabavljačih, glumačih, v dvobojih navijali za svojega izbranega viteza in še veliko drugega. 18. in 19. junij si rezervirajte za Srednjeveški preludij, v goste nam namreč prihajajo svetovno znane zasedbe. Vse informacije o dogajanju so na voljo tudi na Facebook strani SGPRELUDIJ.

 

 

 

@visitslovenjgradec #fyp #slovenjgradec #srednjivek #srednjeveskipreludij #slovenia #visitslovenjgradec #visitslovenia🇸🇮 #sgpreludij ♬ Old-fashioned ancient music of the Middle Ages - PeriTune

 

 

123movies