Datum dogodka: 7. 07. 2022 21:00 Export event

Slovenjegraško poletje: Koncert Ditka & band, Med nama je angel

Slovenjegraško poletje: Koncert Ditka & band, Med nama je angel

Samosvoj avtorski pristop, drugačnost, nežna glasba, ki opeva dvojino, bližino in veliko občutkov lepega, opiše delovanje kantavtorice in skladateljice Ditke.

To poletje Ditka predstavlja svoj 4. album z naslovom »Med nama je angel«, ki na eni strani nadaljuje dobro poznano vez s pesnikom Lainščkom, na drugi strani pa v svoj svet povabi še poezijo drugih priznanih slovenskih pesnikov. Na albumu bo tako prevladovala ljubezenska lirika Ferija Lainščka, pridružile pa se ji bodo ljubezenski poeziji Cirila Zlobca in Kajetana Koviča, vprašanje o obstoju Janeza Menarta ter aktualni, nekoliko družbenokritični temi v poeziji Srečka Kosovela in Karla Destovnika Kajuha.

V času, ko bolj kot kadarkoli prej potrebujemo svetlobo, bo koncert uglasbene poezije s pomenljivim naslovom »Med nama je angel« nekaj, kar bo v srca ljudi vneslo toplino in zavest, da so sanje večne.

Ditki na vokalu in akustični kitari se bodo pridružili še Gorazd Čepin na klaviaturah in spremljevalnem vokalu, Jan Lužnik na električni kitari in spremljevalnem vokalu, Ilj Pušnik na kontrabasu in Gregor Hrovat na tolkalih.

Vabljeni v atrij graščine Rotenturn!

V primeru slabega vremena se prireditev prestavi v Kulturni dom Slovenj Gradec.

 

123movies