Touristische Bauernhöfe
Slika

Ferienbauernhof Klevž (Helena Rotovnik)

Legen 151, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

+386 (0)2 885 30 69

+386 (0)41 332 807

info@klevz.si

Ferienbauernhof Klevž (Helena Rotovnik)

×

Ob cesti, ki pelje iz Slovenj Gradca proti smučarskemu središču Kope, leži turistična kmetija Klevž, ki je obdana z gozdovi in travniki, kar vabi popotnika, da se ustavi. Gospodinja Helena je prava mojstrica v pripravi koroških jedi: mežerlov, ajdovih žgancev, štrukljev, domačega kruha in mnogih dobrot. Jedilnik je primeren tudi za vegetarijance. Ob narezku, ki ga gospodinja dopolni z domačo skuto, zaseko in pašteto, gospodar rad ponudi šilce domačega žganja ali bokal jabolčnika.
Če boste želeli vas bodo gostitelji popeljali po poteh domačih obrti ali po Bernekerjevi poti, v dogovoru s konjeniškim klubom pa vam bodo omogočili vožnjo z vprego in vozom.

Unterkunft: 5 Zimmer, 11 Betten

Weiterlesen

Slika

Ferienbauernhof Lešnik

Golavabuka 24, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

+386 (0)2 885 36 01

+386 (0)41 453 326

irma.javornik@guest.arnes.si

Ferienbauernhof Lešnik

×

Ekološko turistična kmetija Lešnik je prijazna do družin z otroki, ohranja tradicijo, ljudske običaje in ljudsko pesem. Kmetija leži na samem, z lepim pogledom v dolino in na bližnje hribe ter je dobro izhodišče za številne izlete, gorsko kolesarjenje, jadralno padalstvo ter sankanje in smučanje. Dostopna je po novo urejeni asfaltni cesti in je 5 km oddaljena od Slovenj Gradca v smeri proti Kopam.

Poleg sodobno urejenih sob in apartmaja v hiši, nudi kmetija še vrsto posebnih doživetij: urejeni družabni in bivalni prostori na kozolcu (tudi internet), popolnoma prenovljen čebelnjak z možnostjo apiterapije, naravna in kulturna dediščina (zaščitena lipa, bodika, s skodljami pokrit kozolec, lesena koča, kašča, kapelica), medoviti in zeliščni vrt idr.
Na kmetiji je urejeno otroško igrišče, namizni tenis, odbojka; v hiši pa veliko igrač, knjig in družabnih iger za otroke. Posebnost kmetije je ohranjanje starih kmečkih iger iz lesa.
Kmetijo odlikuje dobra ekološko pridelana hrana s poudarkom na lokalni kulinariki.
Kmetija Lešnik je tudi učna kmetija.

Unterkunft: ein Appartement 4+2, 3-Bett Zimmer und 4-Bett Zimmer

Weiterlesen

Slika

Ferienbauernhof Ravnjak

Sele 37, 2380 Slovenj Gradec

+386 (0)2 822 30 41

+386 (0)41 787 090

ravnjak@siol.net

Ferienbauernhof Ravnjak

×

Turistična kmetija Ravnjak se nahaja na Selah pri Slovenj Gradcu pod Uršljo goro in se ponaša s 4 jabolki in z okoljskim znakom Zeleni ključ, standardom odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turističnih obratih. Apartmaji so večsobni s kuhinjo, dnevno sobo, spalnico in kopalnico.
Na kmetiji pripravljajo odlično hrano, njihova specialiteta pa je jagnjetina izpod peke. Na domačiji je možna tudi izposoja koles, najem igrišča za odbojko, košarko in nogomet ter uporaba savne.

Unterkunft: 4 Appartements für 2-5 Personen

Weiterlesen

Slika

Ferienbauernhof Rotovnik - Plesnik

Legen 134a, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

+386 (0)2 885 36 66

info@rotovnik-plesnik.si

Ferienbauernhof Rotovnik - Plesnik

×

Domačija s svojo že skoraj dvestoletno tradicijo privablja številne goste od blizu in daleč. Je nosilka 4 jabolk in v letu 2008 tudi lipovega lista za najlepšo celostno podobo kmetije. V idilični dolini pod obronki pohorja lahko gostje uživajo v neokrnjeni naravi, ki jo dopolnjuje mir in bogastvo naravne dediščine.
Kulinarika poznana po izvirnih domačih jedeh. Na ekološki kmetiji pridelujejo zdravo hrano, s katero razvajajo goste upoštevajoč kulinarično tradicijo svojega kraja. Prisegajo na sezonsko hrano in koroško kuhinjo.
Nastanitev: domačija nudi šest opremljenih sob, v katerih je nastanitev zelo prijetna in udobna.

Unterkunft: 4 Zimmer, 15 Betten

Weiterlesen

Slika

Ferienbauernhof Samec

Sele 25, 2380 Slovenj Gradec

+386 (0)2 82 23 044

+386 (0)51 378 132

kmetija.samec@gmail.com

Ferienbauernhof Samec

×

Če želite preživeti dopust ali pa samo vikend na podeželju stran od hitenja, skrbi, mestnega vrveža, si privoščite oddih v leseni kašči – počitniški hišici v idiličnem okolju. Na Selah stoji Samčeva kašča, ki je ena redkih, ki so se še ohranile. V preteklosti so ljudje v teh lesenih hišicah hranili žito, suho sadje in orehe, pod stropom pa je visel kakšen kos suhega mesa ali klobasa za priboljšek. Danes kašča ponuja počitniško hišico, ki je predelana v apartma za 2-6 ljudi. Apartma Kašča ima dve spalnici, kopalnico, kuhinjo in prostorno dnevno sobo z dvema balkonoma ter savno za sproščanje. Velikost apartmaja jamči udobje in kakovost.
Na domači kmetiji nudijo tudi apartma Jespa za 4 osebe. Ima spalnico, kopalnico, kuhinjo z jedilnico, prostorno dnevno sobo z raztegljivim trosedom in balkonom. V apartmaju vas čaka tudi razkošna savna. V obeh apartmajih je tudi brezžični internet.
Kmetija se nahaja na majhni hribovski vasici na 700m nadmorske višine in vam nudi čudovit razgled po okoliških hribih.

Unterkunft: ein Appartement für 2-6 Personen

Weiterlesen

Galerije
123movies