Tourist farms

The surroundings of Slovenj Gradec offer many tourist farms. Ancient peasant traditions and customs are still preserved at these farms. They are famous for their excellent cuisine and they offer homemade juices and brandies.

Slika

Tourist farm Klevž (Rotovnik)

Legen 151, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

+386 (0)2 885 30 69

+386 (0)41 332 807

info@klevz.si

Tourist farm Klevž (Rotovnik)

×

Alongside the road that runs from Slovenj Gradec towards ski resort Kope, lies the tourist farm Klevž, which is surrounded by forests and meadows that invite traveller to enjoy there. Housewife Helena is a true expert in the preparation of Carinthian food, such as mežerli, buckwheat porridge, dumplings, homemade bread and many other delicacies. They also offer delicious food for vegetarians. Besides the cold cuts, which is supplemented with homemade cottage cheese, minced lard and pâté by the housewife, the landowner offers a shot glass of homemade brandy or a jug of cider.
If you wish the hosts will take you along the traditional craft paths or Berneker's path, or you can choose a carriage ride.

They offer 4 bedrooms, 9 beds.

Read more

Slika

Tourist farm Lešnik

Golavabuka 24, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

+386 (0)2 885 36 01

+386 (0)41 453 326

irma.javornik@guest.arnes.si

Tourist farm Lešnik

×

Ekološko turistična kmetija Lešnik je prijazna do družin z otroki, ohranja tradicijo, ljudske običaje in ljudsko pesem. Kmetija leži na samem, z lepim pogledom v dolino in na bližnje hribe ter je dobro izhodišče za številne izlete, gorsko kolesarjenje, jadralno padalstvo ter sankanje in smučanje. Dostopna je po novo urejeni asfaltni cesti in je 5 km oddaljena od Slovenj Gradca v smeri proti Kopam.

Poleg sodobno urejenih sob in apartmaja v hiši, nudi kmetija še vrsto posebnih doživetij: urejeni družabni in bivalni prostori na kozolcu (tudi internet), popolnoma prenovljen čebelnjak z možnostjo apiterapije, naravna in kulturna dediščina (zaščitena lipa, bodika, s skodljami pokrit kozolec, lesena koča, kašča, kapelica), medoviti in zeliščni vrt idr.
Na kmetiji je urejeno otroško igrišče, namizni tenis, odbojka; v hiši pa veliko igrač, knjig in družabnih iger za otroke. Posebnost kmetije je ohranjanje starih kmečkih iger iz lesa.
Kmetijo odlikuje dobra ekološko pridelana hrana s poudarkom na lokalni kulinariki.
Kmetija Lešnik je tudi učna kmetija.

Na voljo imajo apartma 4+2, 3-posteljno sobo in 4-posteljno sobo.

Read more

Slika

Tourist farm Ravnjak

Sele 37, 2380 Slovenj Gradec

+386 (0)2 822 30 41

+386 (0)41 787 090

info@kmetija-ravnjak.si

Tourist farm Ravnjak

×

Turistična kmetija Ravnjak se nahaja na Selah pri Slovenj Gradcu pod Uršljo goro in se ponaša s 4 jabolki in z okoljskim znakom Zeleni ključ, standardom odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turističnih obratih. Apartmaji so večsobni s kuhinjo, dnevno sobo, spalnico in kopalnico.
Na kmetiji pripravljajo odlično hrano, njihova specialiteta pa je jagnjetina izpod peke. Na domačiji je možna tudi izposoja koles, najem igrišča za odbojko, košarko in nogomet ter uporaba savne.

Na voljo imajo 4 apartmaje za 2-5 oseb.

Read more

Slika

Tourist farm Rotovnik - Plesnik

Legen 134a, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

+386 (0)2 885 36 66

+386 (0)41 893 252

info@rotovnik-plesnik.si

Tourist farm Rotovnik - Plesnik

×

Domačija s svojo že skoraj dvestoletno tradicijo privablja številne goste od blizu in daleč. Je nosilka 4 jabolk in v letu 2008 tudi lipovega lista za najlepšo celostno podobo kmetije. V idilični dolini pod obronki pohorja lahko gostje uživajo v neokrnjeni naravi, ki jo dopolnjuje mir in bogastvo naravne dediščine.
Kulinarika poznana po izvirnih domačih jedeh. Na ekološki kmetiji pridelujejo zdravo hrano, s katero razvajajo goste upoštevajoč kulinarično tradicijo svojega kraja. Prisegajo na sezonsko hrano in koroško kuhinjo.
Nastanitev: domačija nudi šest opremljenih sob, v katerih je nastanitev zelo prijetna in udobna.

Na voljo imajo 4 sobe, 15 ležišč.

Read more

Slika

Tourist farm Samec

Sele 25, 2380 Slovenj Gradec

+386 (0)2 82 23 044

+386 (0)51 378 132

kmetija.samec@gmail.com

Tourist farm Samec

×

Če želite preživeti dopust ali pa samo vikend na podeželju stran od hitenja, skrbi, mestnega vrveža, si privoščite oddih v leseni kašči – počitniški hišici v idiličnem okolju. Na Selah stoji Samčeva kašča, ki je ena redkih, ki so se še ohranile. V preteklosti so ljudje v teh lesenih hišicah hranili žito, suho sadje in orehe, pod stropom pa je visel kakšen kos suhega mesa ali klobasa za priboljšek. Danes kašča ponuja počitniško hišico, ki je predelana v apartma za 2-6 ljudi. Apartma Kašča ima dve spalnici, kopalnico, kuhinjo in prostorno dnevno sobo z dvema balkonoma ter savno za sproščanje. Velikost apartmaja jamči udobje in kakovost.
Na domači kmetiji nudijo tudi apartma Jespa za 4 osebe. Ima spalnico, kopalnico, kuhinjo z jedilnico, prostorno dnevno sobo z raztegljivim trosedom in balkonom. V apartmaju vas čaka tudi razkošna savna. V obeh apartmajih je tudi brezžični internet.
Kmetija se nahaja na majhni hribovski vasici na 700m nadmorske višine in vam nudi čudovit razgled po okoliških hribih.

Na voljo imajo apartma za 2-6 ljudi.

Read more

Galerije
123movies