unikatna doživetja
Slika

Ogled jame Huda luknja

Koroško-Šaleški jamarski klub »Speleos Siga« Velenje

+386 (0)41 586 655

speleos.siga@gmail.com

Ogled jame Huda luknja

×

Huda luknja je kot »podzemni biser osamelega Krasa« ena večjih znamenitosti Koroško-šaleške regije. Je ena najstarejših turistično urejenih jam v Sloveniji, saj je bila za obiskovalce odprta že leta 1895. Dolžina do sedaj raziskane jame je preko 2300 m in v svoji notranjosti skriva vrsto posebnosti.

Pohod skozi hrib Tisnik je izbira za vse tiste, ki si želijo jamo Huda Luknja ogledati v jamarski opremi. Dve uri adrenalinskega naprezanja, v spremstvu jamarskih vodnikov zadovoljita še tako zahtevnega obiskovalca. Treking izvajajo najmanj trije vodniki od 01. aprila do 31. oktobra. Zagotavljajo vam varnost, hkrati pa vas seznanijo z osnovnimi informacijami o Hudi luknji in njeni okolici.

Preberi več

Slika

Escape Room Enigmarium Slovenj Gradec

Glavni trg 18 a, 2380 Slovenj Gradec

+386 (0)2 88 12 115

enigmarium.sg@escape-room.si

Escape Room Enigmarium Slovenj Gradec

Svetovna atrakcija v Slovenj Gradcu: Javni zavod Spotur Slovenj Gradec in Escape Room Enigmarium® predstavljata prvo sobo pobega na Koroškem, kjer so, kot je pri Enigmariumu že v navadi, zgodba, ambient, uganke in naloge povsem zlite z resnično mestno zgodovino. Čaka vas igra, polna izzivov in preobratov v eni najbolj scenografsko dovršenih sob pobega! Bo morda prav tebi in tvoji ekipi uspelo odkleniti pot do skrivnega zaklada, ki naj bi se menda nahajal v pristni srednjeveški kovnici sredi Slovenj Gradca?

Preberi več

Slika

Unlock Enigmarium Slovenj Gradec

Glavni trg 18 a, 2380 Slovenj Gradec

+386 (0)2 88 12 115

enigmarium.sg@escape-room.si

Unlock Enigmarium Slovenj Gradec

Odkrij skrivnosti Slovenj Gradca v napeti pustolovski igri na prostem! S pomočjo skrivnostne, večkrat zapečatene knjige skrivnega združenja razkrij zapuščino nekdanjih mestnih veljakov in se ob raziskovanju starega mestnega jedra izvrstno zabavaj. Ti bo uspelo dešifrirati kakšno sporočilo skriva skrivnostna knjiga?

Preberi več

Slika

AP GIN

Francetova cesta 24, 2380 Slovenj Gradec

+386 (0)40 707 888

info.apgin@gmail.com

AP GIN

Oglejte si mikro destilarnico koroškega AP gina v sproščenem vzdušju, kjer vas bodo popeljali v svet gina. Čaka vas nadgraditev znanja o postopku destilacije. Izvedeli boste vsa zanimiva dejstva o tej vedno bolj priljubljeni pijači ter podrobno spoznali slovenski AP gin. Druženje se zaključi z mešanjem popolnih gin tonikov.

Preberi več

Slika

DOŽIVI MEDENI RAJ

Pohorska cesta 13, 2380 Slovenj Gradec

+386 (0)2 88 41 496

+386 (0)41 66 88 98

info@perger1757.si

DOŽIVI MEDENI RAJ

Občudujte dve stoletji in pol staro dediščino medičarske, lectarske in svečarske obrti ter za trenutek postanite del edinstvene družinske zgodbe, ki ne govori samo o lectovih srcih, pač pa o življenjih vseh naših babic in dedkov.

V vodenem ogledu se boste sprehodili skozi bogato zgodovino družine Perger, pobližje spoznali postopke izdelave domačih bonbonov, slastnih medenjakov, znamenitih lectovih src ter v svetu edinstvenih energetskih sveč, ki so narejene po originalnih družinskih postopkih izdelave iz leta 1757.

Priporočljivo trajanje: 1,5-2h.

Št. oseb: od 2 do 50 oseb na ogled.

Vstopnina (vodenje in degustacija): odrasli 8 €, otroci 4 €.

Preberi več

Slika

Alpaka Land

Pameče 7, 2380 Slovenj Gradec

+386 (0)41 798 447

landalpaka@gmail.com

Alpaka Land

Na mini ranču ponujajo piknike z alpakami z dobro domačo hrano pod krošnjami dreves. Kot prvi v Sloveniji ponujajo tudi jogo z alpakami. Njihova izkušena inštruktorica joge vas bo popeljala v popolno umiritev duha in telesa s kančkom zabave.

 

Preberi več

Galerije
RSS

NOVICE

Prelistajte naše novice ali pa se prijavite na e-novice. 
mangakakalot