Šport in rekreacija

Slovenj Gradec je športnikom zelo prijazno mesto. Mesto poleg nastanitev nudi pestro ponudbo športnih aktivnosti, ki se lahko izvajajo v športnih centrih. Športni center Slovenj Gradec, v sklopu katerega je na voljo 18770 m2 površin za izvajanje športnih dejavnosti, se nahaja v samem centru Slovenj Gradca. Športni center Slovenj Gradec nudi pokrite površine, kot tudi odprte površine.

Slika

Športni center Vinko Cajnko

Kopališka ulica 27, 2380 Slovenj Gradec

+386 (0)2 884 62 82

info@spotur.si

Športni center Vinko Cajnko

×

Notranje površine:

 • velika dvorana (40 x 20 m) za rokomet, mali nogomet, košarko, odbojko
 • plezalna stena
 • mala telovadnica (14 x 21 m)
 • borilnica (14 x 14 m, tatami)
 • fitnes
 • strelišče (4 steze, zračno orožje)
 • rehabilitacijski center
 • sejna soba (tudi šahovska soba)
 • kegljišče (4 steze)

 

Letno kopališče:

 • 2 bazena (25 x 12 m, 12 x 6 m)
 • igrišče za odbojko na mivki

 

Zunanje površine:

 • atletski stadion
  (tartan, 6 stez 400 m, 8 stez 100 m)
 • travnato nogometno igrišče (100 x 64 m)
 • travnato pomožno nogometno igrišče (70x45 m)
 • igrišče z umetno travo (20 x 40 m)
 • igrišče za odbojko (asfalt)
 • igrišče za košarko (asfalt)
 • igrišče za rokomet (asfalt)
Preberi več

Slika

Smučišče Kope

+386 (0)2 883 98 50

rezervacije@kope.si

Smučišče Kope

×

Gorsko turistični center Kope leži na skrajnem zahodnem in najvišjem delu Pohorja nad Slovenj Gradcem in predstavlja osrednji smučarski center na Koroškem. Smučišče sestavlja več kot 8 km urejenih smučarskih prog, ki jih povezujejo 2 štirisedežnici in 5 vlečnic. Najdaljša proga ima 500 metrov višinske razlike. Razgiban teren ponuja smučišča tako za učenje smučanja kot tudi za smučarske mojstre in tekmovanja najvišjega ranga. Ob smučišču je urejen poligon za deskarje na snegu. V šoli smučanja in deskanja na snegu izkušeni licencirani učitelji poskrbijo, da vam na smučišču ne bo dolgčas ter da boste varno in hitro osvojili osnove ali pa nadgradili svoje znanje smučanja in deskanja na snegu.

Za sprehajalce in ljubitelje teka na smučeh je na voljo 15 km slikovitih, urejenih sprehajalnih poti, speljanih po planjah od Grmovškovega doma do Ribniške koče, ki nudijo nepozabni razgled na Peco in Savinjske Alpe. Za namestitev je poskrbljeno v objektih v neposredni bližini smučišča, le nekaj korakov od vstopnih žičniških postaj. Poleg pestre športne ponudbe pa Kope v zimskih mesecih slovijo še kot središče zabave na Koroškem.

Preberi več

Slika

Jahanje – CROSS COUNTRY CLUB LEGEN

Legen 96, 2380 Slovenj Gradec

+386 (0)51 320 984

Jahanje – CROSS COUNTRY CLUB LEGEN

×

Odkrivanje čarov Mislinjske doline s konjskega hrbta vam omogoča Cross Country Club Legen. Izvajajo terensko jahanje (pogoj opravljen izpit vsaj za jahača 1), ali pa za začetnike jahanje v ogradi, maneži.

Preberi več

Slika

Tenis center Murko

Francetova cesta 24, 2380 Slovenj Gradec

+386 (0)41-712-922

Tenis center Murko

×

Tenis center Murko si prizadeva spodbuditi Korošce k aktivnemu in kvalitetnemu preživljanju prostega časa s pomočjo igranja tenisa in z njim povezanimi aktivnostmi. Nudijo igranje rekreativnih turnirjev, igranje v rekreativni ligi z licenco Teniške zveze Slovenije in Društva igralcev tenisa Slovenije, ligo dvojic 50+, ligo dvojic 60+, v okviru Tenis Kluba 96 srečanja s prijateljskimi klubi, piknike in druženje, teniške in druge delavnice …

Na voljo je pet zunanjih in dve notranji igrišči.

Preberi več

Slika

Atletika – Atletski klub Slovenj Gradec

Strnadova ulica 9, 2380 Slovenj Gradec

+386 (0)40 432 152

Atletika – Atletski klub Slovenj Gradec

×

Atletski klub Slovenj Gradec je s svojim delovanjem začel v septembru 2007. Je naslednik Atletske sekcije Slovenj Gradec, ki je delovala od leta 1983 do leta 1995 ter Atletskega kluba Slovenj Gradec, ki je deloval od 1995–1998. V letih 1999 do 2007 se je atletika v Slovenj Gradcu izvajala pod okriljem Koroškega atletskega kluba. Velik interes za to športno panogo pa je narekoval ustanovitev lokalnega atletskega kluba.

S kvalitetno organizacijo dela, strokovnim trenerskim kadrom in dobrimi pogoji za trening si je Atletski klub Slovenj Gradec v razmeroma kratkem času uspel zagotoviti ugled in jasno pozicijo med športnimi panogami, ki imajo v Slovenj Gradcu daljšo tradicijo.

Preberi več

Slika

Judo – Judo klub Slovenj Gradec

Podgorska cesta 127, 2380 Slovenj Gradec

+386 (0)31 316 454

judokoroska@gmail.com

Judo – Judo klub Slovenj Gradec

×

Judo klub Slovenj Gradec neprekinjeno deluje od leta 1976. Je neprofitna organizacija, ki skrbi za razvoj judo športa v Mestni občini Slovenj Gradec in tudi širše. Klub razpolaga s tremi diplomiranimi trenerji in štirimi inštruktorji juda, ki skrbijo za delovanje različnih sekcij v vseh starostnih kategorijah. Od najmlajših (judo vrtec) do najstarejših (veteranski judo) in premore okoli aktivnih 150 članov, ki se redno udeležujejo vadb. Klub je član v Judo zvezo Slovenije in vsakoletno organizira eno izmed državnih prvenstev ter domači turnir »Mednarodni turnir v judu – Koroška open«, ki v mesto zadnja leta privabi preko 100 ekip iz več kot 20 držav in velja za največji turnir do 18 leta v državi in šteje za enega večjih v tem delu Evrope. Tekmovalci kluba vsakoletno osvajajo naslove državnih prvakov v različnih starostnih kategorijah in vedno bolj uspešno zastopajo slovenske barve na velikih tekmovanjih v kadetski in mladinski konkurenci. Na večni lestvici Judo zveze Slovenije je klub uvrščen med 10 najboljših klubov.

Preberi več

Slika

Ples – Plesni klub Devžej

Ronkova 4 (PTC Katica), 2380 Slovenj Gradec

+386 (0)41 649 816

info@devzej.si

Ples – Plesni klub Devžej

×

V plesni šoli največ pozornosti posvečajo delu z otroki in mladino. V zadnjem obdobju pa je zaživela tudi plesna rekreacija in tečaji z odraslimi. Organizirajo tudi različne kulturne in športne prireditve. So člani Plesne zveze Slovenije in Gospodarske zbornice Slovenije.
Garancija za dobro delo je doma vzgojen plesni kader, ki je opravil tudi šolanje za naziv Plesni učitelj, organizirano na Plesni Zvezi Slovenije skupaj s Fakulteto za šport v Ljubljani.

Preberi več

Slika

Plezanje - Alpinistični klub Slovenj Gradec

Pod Gradom 30, 2380 Slovenj Gradec

+386 (0)41 714 618

Plezanje - Alpinistični klub Slovenj Gradec

×
Preberi več

Slika

Športne priprave

+386 (0)2 884 62 82

info@spotur.si

Športne priprave

Slovenj Gradec je športnikom prijazno mesto, saj jim nudi idealne pogoje za aktivne športne počitnice in športne priprave. Športnikom je na voljo Hostel Slovenj Gradec, ki jim v času bivanja nudi polni penzion, ki je prilagojen njihovim željam in potrebam. Športni center Slovenj Gradec, v sklopu katerega je na voljo 18770 m2 površin za izvajanje športnih dejavnosti, pa se nahaja v samem centru Slovenj Gradca.

Pokrite površine v velikosti 1776 m2 zajemajo igrišce za rokomet, košarko, dve igrišči za odbojko in mali nogomet v velikosti 40 x 20 m, štiristezno strelišce 4 x 10 m, dvorana za borilne športe, prekrita s »tatamijem« v velikosti 14 x 14 m, telovadnica za namizni tenis, aerobiko, otroške in druge dejavnosti površinah v velikosti 21 x 14 m, fitnes center z napravami za razvoj vseh osnovnih skupin mišic v velikosti 72 m2, plezalna stena višine 12 m in širine 4 m, sejna soba z mizami, do 40 sedežev.

Odprte površine zavzemajo atletski, 6-stezni na 400 m in 8-stezni na 100 m, s tartanom pokrit stadion z vso pripadajoco atletsko opremo (kladivo, kopje, skok v višino s palico, daljino, disk…) in nogometni stadion z naravno travo v velikosti 100 x 65 m ter asfaltna igrišca za rokomet (mali nogomet) 40 x 20 m, košarko 28 x 15 m in odbojko 18 x 9 m.

V Slovenj Gradcu, z nastanitvijo v Hostlu Slovenj Gradec, so na pripravah že bili: rokometna mladinska in kadetska reprezentanca Slovenije, košarkarska mladinska in kadetska reprezentanca Slovenije, mladinske košarkarske reprezentance Bosne, Turčije, Makedonije in Rusije, atletska mladinska reprezentanca Madžarske ter odbojkarski, nogometni in rokometni klubi iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Bosne.

Preberi več

Galerije
 
 
RSS

NOVICE

Prelistajte naše novice ali pa se prijavite na e-novice.