Telečja župa prof. Pečka
×
Teletino, ki smo jo dobili pri pavru izpod Uršlje gore, narežemo na kocke ali rezance. Na podoben način narežemo rumen in oranžen korenček, peteršilj, por, kolerabo, zeleno, mladega jurčka, staro lisičko, šalotko in čebulo. V kostni goveji juhi vse skuhamo, začinimo s česnom, timijanom, majaronom, lovorovim listom, drobnjakom, muškatnim oreščkom, solimo in popopramo. Po želji zgostimo s svetlim prežganjem, okisamo z dobrim starim lesnikovim moštom. Ponudimo z rezančevega testa narejenimi hribčki, v velikosti žlice, napolnimo s skuto, ki jo začinimo z začimbami po želji. Lahko jih ponudimo v juhi ali pa kot prilogo na posebnem krožniku, oblikujemo v najbolj znano slikarjevo podobo, Uršljo goro. Če smo kje na Koroškem, se ozrimo proti Uršlji gori in uživamo z domačim kruhom iz krušne peči in jabolčnikom.