Izbrani recepti

Leta 2012 je bil Slovenj Gradec ena izmed evropskih prestolnic kulture. V znanih svetovnih in svetovljanskih mestih, kar Slovenj Gradec je, imajo boljše restavracije na svojih jedilnikih, jedi poimenovane po slavnih meščanih. Tudi v našem mestu se je zahvaljujoč g. Janku Čeru-ju znašlo na jedilnikih nekaj teh receptov. Najzanimivejše pa objavljamo tudi na naši spletni strani!

Slika

Zajec po Tisnikarjevo

Zajec po Tisnikarjevo

SlikaZapri

×

Okvašenega, razrezanega, s slanino pretaknjenega zajca ali kunca na maslu zlato rumeno opečemo. Na maščobi naredimo lovsko omako in v njej zajca podušimo. Porcioniramo in gratiniramo. Na krožnik dodamo lovsko omako in okrasimo z vsemi vrstami sadežev in zelenjave zelene barve z vrta, njive in gozdov. Zraven lahko ponudimo iz rženega kruha, z dodatkom janeža in kopriv, narejene cmoke.

Preberi več

Slika

Piščanec Hugo Wolfa

Piščanec Hugo Wolfa

SlikaZapri

×

Piščančje prsi brez kosti potolčemo, nadevamo z raznobarvnimi, posušenimi slivami in zvijemo. Paniramo z moko, jajci, sezamom in ocvremo. Ponudimo s pečenimi, neolupljenimi, sladkimi jabolki stare sorte, ki jih napolnimo s pohorskimi brusnicami.

Preberi več

Slika

Palačinke Noordung

Palačinke Noordung

SlikaZapri

×

Testo za palačinke naredimo iz ene tretjine pšenične mehke, ostre in ajdove moke. Za namaz potrebujemo robidov, malinov in borovničev džem. Na krožnik jih po domišljiji oblikujemo v obliki rakete. Okrasimo s sadeži džemov, po želji pa s stolčeno sladko smetano, kremo ali sladoledom. Kot poudarek dodamo vejice dišečih pelargonk ( rozenkraut ).

Preberi več

Slika

Telečja župa prof. Pečka

Telečja župa prof. Pečka

SlikaZapri

×

Teletino, ki smo jo dobili pri pavru izpod Uršlje gore, narežemo na kocke ali rezance. Na podoben način narežemo rumen in oranžen korenček, peteršilj, por, kolerabo, zeleno, mladega jurčka, staro lisičko, šalotko in čebulo. V kostni goveji juhi vse skuhamo, začinimo s česnom, timijanom, majaronom, lovorovim listom, drobnjakom, muškatnim oreščkom, solimo in popopramo. Po želji zgostimo s svetlim prežganjem, okisamo z dobrim starim lesnikovim moštom. Ponudimo z rezančevega testa narejenimi hribčki, v velikosti žlice, napolnimo s skuto, ki jo začinimo z začimbami po želji. Lahko jih ponudimo v juhi ali pa kot prilogo na posebnem krožniku, oblikujemo v najbolj znano slikarjevo podobo, Uršljo goro. Če smo kje na Koroškem, se ozrimo proti Uršlji gori in uživamo z domačim kruhom iz krušne peči in jabolčnikom.

Preberi več

Galerije
RSS

NOVICE

Prelistajte naše novice ali pa se prijavite na e-novice. 
123movies