Štirideset mučenikov

Štirideset mučenikov

10. marec je dan, ko obeležujemo štirideset mučenikov, praznik, ki ima svoje korenine v krščanskem izročilu. Dan mučenikov bi naj opozarjal, da mučeništva v življenju moških še vedno ni konec, vendar se vedno bolj zdi, da služi tudi kot odgovor dam na pozornost gospodov, ki so jo prejele dva dni pred tem. Če dame simbolično prejmejo cvetje oziroma nekaj sladkega, pa bi naj moški v dar prejeli suhe slive, trnje in klobaso.

Na praznik moških se je spomnilo tudi nekaj naših lokalnih ponudnikov.

Pivovarna Time Brewery je pripravila popolno darilo, ki ga lahko ženske podarijo svojim izbrancem. V ponudbi imajo posebne šestorčke, ki jih lahko prevzamete v mestnem jedru Slovenj Gradca.

Ker pa se sladkemu ne morejo upreti niti moški, jih za dan mučenikov z izborom monoporcijskih sladic razvajajo pri Ej sladke sanje.

Moškim prilagojen sladek paketek s tortico in žganico so za vas pripravili tudi pri Sladkosnedu

Pestro izbiro zabavnih in malce nagajivih darilc nudijo v trgovini Marjanca. Preverite, s čim vse jih lahko presenetite. 

Za pustolovsko preživljanje vašega praznika v celoti moških ekipam ta dan nudijo 10 % popust v sobi pobega Enigmarium Slovenj Gradec in njeni zunanji različici Unlock.

Gospodje in fantje, želimo vam, da vam ženske povrnejo vse dobro ter da bi vaše življenje tudi v prihodnje bilo čimmanj mučeniško. 

Avtor fotografije: Tomo Jeseničnik

 

Prejšnja 8. marec, dan žena
Naslednja Gregorjevo
123movies