Z vlakom po kulturo! V Zgodovinska mesta Slovenije.

Z vlakom po kulturo! V Zgodovinska mesta Slovenije.

Z vlakom po kulturo! V zgodovinska mesta Slovenije.

V Združenje zgodovinskih mest v sodelovanju s Slovenskimi železnicami, želimo spodbuditi turistični obisk zgodovinskih mest in njihovih kulturnih znamenitosti z uporabo javnega prevoza. V okviru kampanje bomo promovirali vožnjo z vlakom (in avtobusom*) kot okolju prijazno in udobno možnost potovanja ter spodbujali obiskovalce, da izkoristijo prednosti javnega prevoza in se odpovejo avtomobilom ter pripomorejo k ohranjanju čistejšega okolja. Veseli nas, da kampanjo organiziramo v sodelovanju s Skupnostjo muzejev Slovenije. Člani SMS v zgodovinskih mestih bodo omogočili 20-odstotni popust na redne cene vstopnic v kulturne ustanove, in sicer ob predložitvi vozovnice Slovenskih železnic, veljavne na dan obiska, ali ob predložitvi potrdila, izdanega na podlagi veljavne IJPP kartice, po 1. juniju pa tudi »nove vseslovenske« vozovnice. Na ta način želimo spodbuditi obiskovalce k ogledu kulturnih znamenitosti, ki so neprecenljiva dediščina in bogastvo naših mest. 

S kampanjo želimo spodbuditi domače potrošnike k obisku zgodovinskih mest, ob uporabi okolju prijaznih transportnih sredstev (javni prevoz). V kampanji bomo nagovarjali dve glavni ciljni skupini: upokojence in družine, pri čemer bo glavni fokus na upokojencih, ki že imajo (ob ustrezni in veljavni kartici IJPP) možnost brezplačne uporabe javnega prevoza po vsej Sloveniji. Ponudili jim bomo vsebine, s katerimi si lahko zapolnijo dan v zgodovinskih mestih in izkusijo posebna kulturna doživetja. Z akcijo sledimo tudi aktualnim politikam in usmeritvam države na področju trajnostnih oblik mobilnosti in zmanjševanja ogljičnega odtisa pri prevozu.

Kampanja je razdeljena na dva dela, in sicer pomladni (23. maj–30. junij) in jesenski del (11. september–31. oktober). 

* Kljub temu, da kampanja nosi naslov »Z vlakom v zgodovinska mesta«, so vanjo vključena tudi mesta brez železniške povezave. Popust se lahko unovči tudi ob predložitvi potrdila, prejetega na podlagi veljavne kartice IJPP, ki se uporablja tako za prevoz z vlakom kot za avtobusne prevoze.

Kampanji so se pridružile tudi naše kulturne institucije: Koroški pokrajinski muzej, Rojstna hiša Huga wolfa in Koroška galerija likovnih umetnosti.

Ostale sodelujoče lahko preverite tukaj.

 

 

 

Prejšnja Freesytle skiro slovenski pokal v Slovenj Gradcu
Naslednja V mestnem jedru na voljo nov Pergerjev sladoled
soap2day