Slasten sladoled

Slasten sladoled

Četudi vreme letos to ne izkazuje najbolje, smo že dodobra zakorakali v meteorološko poletje, ko še posebej paše sladkanje s takšnimi in drugačnimi sladoledi. In izbira le teh je v mestnem jedru Slovenj Gradca še posebej pestra, saj sladolede pripravlja že pet ponudnikov ... kmalu šest. Da boste lažje izbrali najbolj primernega zase (če v mestu ostajate več dni, pa le pokusite več izmed njih), vam predstavljamo značilnosti le teh.

 

Colatio Slovenj Gradec se z imenom, ki nakazuje na zgodovino našega mesta, letos premierno predstavlja s pravim domačim, ročno izdelanim italijanskim sladoledom z lokalnim mlekom in svežim sadjem. Poskusite lahko tudi katerega izmed lokalnih okusov, kot je sladoled z okusom koroškega piva Time Brewery.

Male in velike sladkosnede na hladno osvežitev vabijo tudi v Hiši Ančka. Izbirate lahko med Frozen jogurtom s sadjem, smetanovim sladoledom z različnimi dodatki in prelivi ali pa tudi med limoninim sorbetom.

Kuf'r poleg ostalih sladkih dobrot že par let skrbi tudi za razvajanje s številnimi okusi sadnih, mlečnih in čokoladnih okusov.

Medeni raj Perger 1757 je letos vse njihove navdušence medenih dobrot presenetil z izdelavo svojega Pergerjevega ekstra kremastega točenega sladoleda. Poskrbeli so tudi za posebno izkušnjo, saj ti sladoled različnih okusov, posipov in prelivov postreže kar robot.

Slaščičarna Šrimpf ima v mestu najdaljšo tradicijo razvajanja domačinov in turistov s točenim ter s sladoledom »na kepice«. Različne možnosti kar vabijo k ohladitvi.

V mestu pa kmalu pričakujemo tudi vrnitev "stare" sladoledarne Demiri na novi lokaciji. 

Možnosti za sladoledno ohladitev torej letos zagotovo ne bo manjkalo. Katerega si boste pa vi privoščili? 

Vir fotografij: Facebook profili ponudnikov

Prejšnja Srednjeveški preludij 2023
Naslednja Poletno dogajanje v mestnem jedru Slovenj Gradca
123movies