Prireditveno obarvan september v Slovenj Gradcu

Prireditveno obarvan september v Slovenj Gradcu

September, ko se otroci ponovno vračajo v šolske klopi in se življenje po poletnem vrvežu ter dopustih vrača v normalo in ko lahko kak dan še uživamo v vročem vremenu, drug dan pa že občutimo počasen prihod jeseni, je v našem mestu vsako leto prireditveno obarvan. Poleg številnih tradicionalnih prireditev namreč v tem mesecu naša Mestna občina praznuje svoj praznik.

Prvi dan septembra bo družinsko obarvan, saj bo v mestnem jedru potekala Modna revija lokalov mestnega jedra z glasbenim vložkom imenovanim Zemlja pleše catwalk. V večernih urah se boste glasbe lahko naužili tudi v Čajnici Peč. Že 2. septembra pa bomo mesec začeli bolj udarno in raznoliko. V soboto se boste namreč lahko udeležili kar štirih dogodkov: Jazz caféja pri Wolfu z glasbeno skupino Birds of unknown, kjer boste lahko okušali Wolfovo kavo in vse ostale kavne napitke pražarne Escobar, dobrodelnega SwinGradca 2023, kjer bo več kot dovolj možnosti za pogovor, druženje in predvsem ples, koncerta Time Keeper ter Stand up večera z Gašperjem Bergantom, Maticem Kokošarjem in Aljažem Poredošem. Nedeljsko dopoldne 3. septembra bo namenjeno brskanju za že rabljenimi neprecenljivimi in nostalgičnimi predmeti na Boljšem sejmu.

Od 8. pa vse do 10. septembra bo v parku urbanih športov in atriju graščine Rotenturn za navdušence nad urbanimi športi in kulture potekal Flowramps Fest. Ljubitelji domače in mednarodne kulinarike pa bodo na svoj račun prišli v soboto, 9. septembra, ko bo mestno jedro Slovenj Gradca ponovno gostilo Odprto kuhno.

V petek, 15. septembra, bomo že 25-ič skupaj obeležili svetovni dan miru na Mirovniškem festivalu, ki ga že 16 let organiziramo skupaj s Festivalom drugačnosti. Glasbeno bo dogodek popestrila koroška pevka Eva Boto, že v večernih urah pa se obeta nov koncert z znanimi lokalnimi glasbeniki. Naslednji dan boste že drugo soboto zapored kuhanje lahko prepustili drugim, saj se bomo tokrat razvajali z odličnim golažem. Za vas ga bodo na Slovenjgraški gostilni pripravljali predstavniki mestnih četrti in vaških skupnosti. Pri tradicionalni prireditvi se tokrat povezujemo tudi s projektom FEST MEST, preko katerega bomo gostili Godbo na pihala Črnomelj. 

Zadnji torek v septembru bo umetnostno obarvan, saj bo na sporedu otvoritev Trienala rokodelstva - razstave sodobnih in inovativnih izdelkov na temeljih bogate kulturne dediščine Slovenije. 27. septembra bomo dopoldne najprej otvorili likovno razstavo En kovač konja kuje, kasneje pa se bomo z dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta ob svetovnem dnevu turizma podali na vodenje po ulicah Slovenj Gradca. Popoldne istega dne se bomo še zadnjič letos udeležili Kolesarskih rajž. Dva dni kasneje bodo v drugo poskusili s Shots-em, saj bodo pripravili večer letošnjih nagrajenih filmov. 

Vabljeni, da se v septembru prepustite glasbenim in plesnim ritmom, občudovanju izdelkov na modni pisti in stojnicah, kulinaričnemu razvajanju, smejanju iz srca, filmskim mojstrovinam, športnim akrobacijam in mirnim vibracijam.

Avtor fotografije: Aljaž Uršej

Prejšnja Gostilna Murko že tretji turistični ponudnik s prejetim znakom Zeleni ključ
Naslednja Dokaz trajnostne usmeritve že četrti prejemnik Zelenega ključa - BeetBox
123movies