Kar dve zlati priznanji Moja dežela - lepa in gostoljubna 2023 za Slovenj Gradec

Kar dve zlati priznanji Moja dežela - lepa in gostoljubna 2023 za Slovenj Gradec

Moja dežela - lepa in gostoljubna je projekt Turistične zveze Slovenije, v katerem državna komisija, sestavljena iz strokovnjakov različnih področij, ocenjuje slovenska mesta in kraje, ki tekmujejo na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Naše mesto v projektu redno sodeluje že od 90. let prejšnjega stoletja dalje in prejema najvišja priznanja v različnih kategorijah. 

Priznanja omenjenega projekta, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar, so v sklopu Dnevov slovenskega turizma podelili v Novi Gorici. Slavnostne prireditve so se udeležili župan MO SG Tilen Klugler, podžupanja MO SG Martina Šisernik in direktorica JZ Spotur Marija Lah. Veseli in ponosni smo, da je ocenjevalna komisija med obema poletnima obiskoma tudi letos prepoznala naša prizadevanja za trajnostni razvoj ter urejanje bivalnega, krajevnega, podjetniškega in društvenega okolja. 

Slovenj Gradec je z zlatima priznanjema slavil v kar dveh kategorijah:

- v kategoriji srednjih mest, kjer smo se pomerili z Novo Gorico in Zagorjem ter 

- v kategoriji mestnih jeder, kjer smo se pomerili s Kamnikom in Slovenskimi Konjicami.

Čestitamo in zahvaljujemo se vsem, ki skozi celo leto skrbijo, da naša občina ostaja ena najlepših ter najbolj prijaznih za življenje. 

 

 

Prejšnja Veseli december v Slovenj Gradcu
Naslednja Korošci vabijo k obisku
123movies