8. marec, dan žena

8. marec, dan žena

Mednarodni dan žensk se v številnih državah praznuje 8. marca in obeležuje ekonomsko, politično in socialno enakopravnost ter dosežke žensk. In čeprav je potrebno ženske, tako kot (v luči nedavnih praznikov) kulturo in ljubezen, ceniti, spoštovati in proslavljati vsakodnevno, naj bo to dan, ko bomo nežnejšemu spolu nudili še posebno pozornost. Pa naj bo to zgolj čas, ki ga preživita skupaj, kakšen cvet, karkoli, povezano s kulinariko ali druga manjša pozornost.

 

Ponudniki v našem okolju pripravljajo marsikaj (za posameznega ponudnika preverite s klikom na odebeljeno besedilo). Dame bo na njihov dan med 10. in 11. uro na Trgu svobode v mestnem jedru z vrtnico obdaril sanjski moški Blaž Kričej Režek. Vabljene.

Kar cel mesec pa bo v znamenju žensk na Bazenskem kompleksu Aqualatio. Boste za odmik od vsakdana poskrbele s pilatesom z detoks napitkom ali paketom revitalizacije? Preverite ponudbo.

Vse dame se boste v Kulturnem domu Slovenj Gradec lahko ob brezplačnem ogledu biografskega filma Priscilla sprehodile skozi življenje Priscille Presley. 

Če bi se raje iz srca nasmejale, pa za vas organizatorji pripravljajo kar dve komediji: Kaj potrebuje moški? in Kje je Shakespeare? Preverite, katera vam bolj ustreza.

Koroška galerija likovnih umetnosti predlaga, da ženskam v svojem življenju podarite lepoto, ki traja. Za vas so premierno pripravili reprodukcijo dela iz stalne zbirke KGLU Metka Krašovec: Tretji.

Za posebno ugodnost so poskrbeli tudi v Rovando centru, kjer bo nežnejši spol na dan žena svojega jeklenega konjička lahko opral ceneje.

 

Seveda pa tudi ob tem prazniku ne bo manjkalo pestre izbire sladkih dobrot.

Družina Perger je tokrat za mesec, posvečen ženskam, pripravila drobne pozornosti, ki bodo ukradle srca vseh žena. Kako drugače kot z izbranimi darili, ki so plod dolgoletne tradicije in kakovosti?

V Ej sladke sanje vas bodo navdušili s sladkimi vrtnicami za dan žena in sladkimi pitami za dan mučenikov. Preverite, kaj pripravljajo.

Klasične (sladke) rožice v lončkih so tokrat pripravili pri Sladkosnedu.

V Hiši Ančka vas bodo razvajali s številnimi odličnimi sladicami.

Tortice, lučke in brownije pa bodo dan žena in dan mučenikov na voljo pri Sweet ink.  

 

K nakupu posameznih rož, šopkov, lončnic in različnih aranžmajev pa vas vabi tudi Mestna cvetličarna.

 

Vsem ženskam želimo, da bi jih bližnje osebe ta dan še posebej razvajale, predvsem pa, da bi bil njihov vsakodnevni doprinos primerno cenjen in da bi še naprej igrale ključno vlogo v družbi.

Avtor fotografije: Aleš Uršej

Prejšnja Prisotnost na turističnih sejmih
123movies