Mestna občina Slovenj Gradec ponovno prejemnica znaka zelene destinacije

Mestna občina Slovenj Gradec ponovno prejemnica znaka zelene destinacije

Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021 temelji na trajnostnem turizmu, saj je Slovenija trajnostno usmeritev opredelila kot svoje edino pravo razvojno možnost. K pridobivanju znaka Slovenia Green je v letu 2016 pristopila tudi Mestna občina Slovenj Gradec. Postopek je uspešno zaključen.

S strani mednarodnega partnerja smo prejeli končni rezultat našega pristopnega procesa, od našega lokalnega akreditiranega partnerja pa tudi vsa vsebinska priporočila za nadaljnji trajnostni razvoj naše destinacije.

Mestni občini Slovenj Gradec se kot turistični destinaciji na podlagi pristopnega dela in prejete ocene v okviru Zelene sheme slovenskega turizma podeljuje znak Slovenia Green Destination Bronze.

Zelena shema slovenskega turizma je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinaciijam in ponudnikom ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja ter skozi znamko Slovenia Green to zeleno delovanje tudi promovira. Več o zeleni shemi lahko izveste na spletni strani Slovenia Green.

Prejšnja Slovenj Gradcu kar dve priznanji projekta Moja dežela, lepa in gostoljubna
Naslednja Jubilejno leto Huga Wolfa 2020
123movies