Zelena pot z zgodbo

Zelena pot z zgodbo

Zelena pot z zgodbo od Podgorja do Wiederdriesa (Vodriža) je šolska učna pot, ki jo je v letu 2016 vzpostavila Osnovna šola Podgorje pri Slovenj Gradcu v sodelovanju z ZGS OE Slovenj Gradec, s Srednjo lesarsko šolo Slovenj Gradec, s podjetniki in z drugimi.

Zelena pot z zgodbo je krožna učna pot, kjer se lahko preizkusite v matematičnih, naravoslovnih in literarnih nalogah, ki so predstavljene na informativnih tablah ob poti. Pot omogoča izvedbo številnih dejavnosti (športni in naravoslovni dnevi). V objemu narave se sprehodite po gozdovih, travnikih, gozdnih cestah, mimo kmetij, vse do čudovitih razgledov proti Pohorju in Uršlji gori. Učna pot se začne pri Osnovni šoli Podgorje pri Slovenj Gradcu in vodi vse do razvalin gradu Wiederdries (Vodriž). Dolžina celotne poti meri 9,3 km, kar predstavlja približno 4 ure hoje, medtem ko je krajša pot (prvi del poti) dolg 5,9 km, kar lahko prehodite v približno 2,5 urah. Pot je primerna za vse starostne skupine. 

Podrobnosti si lahko preberete in ogledate v priloženi zloženki, ki je v tiskani obliki dostopna tudi v Turistični pisarni in na Osnovni šoli Slovenj Gradec.

Vabljeni!

Naslednja Slovenj Gradec ponovno med najbolj trajnostnimi destinacijami sveta
123movies