Združenje zgodovinskih mest Slovenije je bilo ustanovljeno junija 2001, le nekaj mesecev po ustanovitvi Evropskega združenja zgodovinskih mest in pokrajin. Povezuje mesta, ki se na svojem območju ponašajo s kakovostno kulturno dediščino. Imenitni družbi sedemnajstih mest se je z letom 2021 pridružil tudi Slovenj Gradec.

Delovanje združenja je namenjeno izobraževanju in osveščanju javnosti o pomenu kulturne dediščine, ohranitvi in oživitvi starih mestnih jeder, prenovi in ohranjanju kulturne dediščine, povečanju turistične prepoznavnosti in privabljanju gostov ter izmenjavi dragocenih izkušenj vključenih mest. Izpostavljene so zgodbe o bogastvu kulture in kulturne dediščine, izročilu stoletij in tradiciji prednikov, ki si tudi v našem mestu roko podajajo s sodobnim utripom življenja.

Povezano in skupno delovanje ter izmenjava dobrih in manj dobrih izkušenj občin in zgodovinskih mest s podobnimi problemi, izzivi in idejami vodi k uspešnejšemu delu, boljšim rešitvam in s tem razvoju naših zgodovinskih mest.

Povezava do spletne strani: www.zgodovinska-mesta.si

RSS

NOVICE

Prelistajte naše novice ali pa se prijavite na e-novice. 
123movies