Datum dogodka: 26. 09. 2023 18:00 Export event

Odprtje razstave Trienale rokodelstva

Odprtje razstave Trienale rokodelstva

V torek, 26. septembra 2023, ob 18. uri vabljeni v Koroško galerijo likovnih umetnosti, Glavni trg 24, Slovenj Gradec na odprtje razstave Trienale rokodelstva / Razstava sodobnih in inovativnih izdelkov na temeljih bogate kulturne dediščine Slovenije.

Rokodelske razstave v Slovenj Gradcu imajo bogato tradicijo in so ena najpomembnejših manifestacij za predstavitev ročno izdelanih izdelkov. Od prve razstave domačih in umetnostnih obrti leta 1977 so se družbene, kulturne, ekonomske in okoljske razmere temeljito spremenile. Nova edicija Trienala rokodelstva odraža spremenjena razmerja na področju kultur ročnega izdelovanja ter izpostavlja aktualnost in relevantnost tovrstnih procesov. Razstava predstavlja 38 izdelkov, izbranih na javnem pozivu Trienale rokodelstva in obrti, ki ga je razpisal konzorcij partnerjev, ter 10 izdelkov, izbranih na javnem pozivu Povezovanje sodobnega oblikovanja, rokodelstva in obrti, ki ga je v okviru evropske platforme Distributed Design razpisal Center za kreativnost. Razstava prispeva k razumevanju rokodelskih panog v kontekstu časa in družbe 21. stoletja. V Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu bo na ogled do 19. novembra 2023.

Partnerji projekta: Koroški pokrajinski muzej, Slovenski etnografski muzej, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Center za kreativnost, Distributed Design, EU Cofounded by the European Union, Koroška galerija likovnih umetnosti, Podjetniški center Slovenj Gradec, Center Rog 

Besedilo in slika: Facebook profil Koroškega pokrajinskega muzeja