Datum dogodka: 15. 09. 2023 19:00 Export event

Kulturni večer s Kulturnim društvom Slovenj Gradec ob občinskem prazniku Mestne občine Slovenj Gradec

Kulturni večer s Kulturnim društvom Slovenj Gradec ob občinskem prazniku Mestne občine Slovenj Gradec

Mnogi bodo presenečeni nad podatkom, da je bilo Kulturno društvo Slovenj Gradec ustanovljeno že pred več desetletji oz. natančneje: julija 1976. Ustanovljeno je bilo za potrebe ter v podporo ustvarjalcem in umetnikom, tako iz lokalnega okolja, kot tudi iz drugih koroških in slovenskih krajev. V društvu je bilo včlanjenih ogromno umetnikov 'vseh žanrov': glasbeniki, pevski zbori, literati, likovniki, filmski in scenski ustvarjalci, jezikoslovci...in prav nič drugače ni danes, ko društvo šteje preko 60 članov, ki se redno pojavljajo na občinskih prireditvah, festivalih in koncertih širom Slovenije in tudi v tujini, na dobrodelnih dogodkih, redno pa sodelujejo tudi v Tednu ljubiteljske kulture, ki poteka vsako leto meseca maja.

Kultura skozi vso zgodovino preživlja takšne in drugačne čase, vzpone in padce. Enako se je z različnimi izzivi skozi leta spopadalo Kulturno društvo Slovenj Gradec. Občasno se je društvo predstavilo na samostojnem letnem dogodku, a v zadnjem času to prakso opustilo.

Zato pa toliko bolj veseli, da se bo društvo prvič po vsem znani epidemiji zopet predstavilo s svojimi člani, glasbenimi skupinami in drugimi ustvarjalci. V okviru občinskega praznika se bo namreč sredi mesta na odru in v živo predstavilo nekaj glasbenih ustvarjalcev ter članov društva, kot so: pevska zbora CANTABILE in RUTE, kantavtorica ALINA HIRTL, DUO OFAK & MORI ter glasbene skupine: JU T, JAZOO, SUHA JUŽINA, CESTAR B.A.C. in drugi. Med menjavo skupin na odru pa se bodo nekatere sekcije predstavile tudi z video posnetkom, ki so ga pripravile posebej za ta namen, za kar bo poskrbel Tomo Novosel.

Vabljeni torej na Kulturni večer s Kulturnim društvom 2023!
 

manganelo