Datum dogodka: 18. 04. 2024 19:30 Export event

Wolfov koncertni abonma in izven: Koncertni večer Odtenki ljubezni: TRIO ELVIRA HASANAGIĆ, ALEKSANDRA PAVLOVIČ, SANJA REPŠE

Wolfov koncertni abonma in izven: Koncertni večer Odtenki ljubezni: TRIO ELVIRA HASANAGIĆ, ALEKSANDRA PAVLOVIČ, SANJA REPŠE

V četrtek, 18. aprila, ob 19.30 vabljeni v Rojstno hišo Huga Wolfa na Wolfov koncertni abonma in izven: Elvira Hasanagić, sopran / Aleksandra Pavlovič, klavir / Sanja Repše, violončelo.

Sopranistko Elviro Hasanagić že od samega začetka njene profesionalne pevske poti kritike, kot tudi mnenje publike in strokovne javnosti, označujejo za enega najobetavnejših glasov na operni sceni. Sodelovala je z orkestri svetovnega slovesa, velika ljubezen do koncertnega petja pa je sopranistko popeljala na odre odmevnih festivalov. Je dobitnica nagrad na nacionalnih in internacionalnih tekmovanjih ter je štipendistka Ministrstva za kulturo RS, DAAD, Nemškega združenja gledališč, Fundacije Yehudija Menuhina, Fundacije Ana in društva Richard Wagner Ljubljana. Redno jo vabijo kot članico žirije na mednarodnih opernih in solopevskih tekmovanjih ter kot mentorico na solopevskih tečajih.

Aleksandra Pavlovič je z odliko diplomirala iz klavirja na eni najuglednejših glasbenih ustanov na svetu na Državnem konservatoriju P.I. Čajkovski v Moskvi. Tam je opravila tudi podiplomski študij pri znamenitih profesorjih (prof. L. N. Naumov, V. Viardo in A. Diev). Je nagrajenka številnih državnih in mednarodnih tekmovanj. Kot solistka in v komornih sestavih s priznanimi glasbenimi umetniki iz različnih držav, je koncertirala v prestižnih dvoranah, v sklopu festivalov in koncertnih ciklov po Sloveniji in v tujini.

Vrhunska slovenska violončelistka Sanja Repše izkazuje svojo popolno predanost glasbeni umetnosti kot solistka, komorna glasbenica in profesorica violončela. Njeno poustvarjalnost zaznamujejo umetniška kreativnost, tehtno in poglobljeno znanje, izjemna tehnična podkovanost, dosledna izpovednost glasbene umetnine in z njo interpretativna dovršenost ter mehkoben in žameten, a jasen in odločen ton violončela. Koncertira na domačih in tujih koncertnih odrih kot solistka z orkestrom, na solističnih recitalih ali v komornih zasedbah. Pri tem sodeluje s priznanimi domačimi in tujimi glasbeniki.

Vstopnina: 10 € (odrasli), 5 € (mladina).

Besedilo in slika: Kulturni dom Slovenj Gradec

 

123movies