Datum dogodka: 25. 05. 2024 14:00 Export event

FAR 24

FAR 24

LOOK HOW 𝗙𝗔𝗥 WE'VE COME!

Neimenovan slovenski starševski portal pravi, da otrok pri okrog 9 letih postane 𝘳𝘢𝘻𝘪𝘴𝘬𝘰𝘷𝘢𝘭𝘦𝘤 𝘥𝘳𝘶𝘻̌𝘣𝘦𝘯𝘪𝘩 𝘰𝘥𝘯𝘰𝘴𝘰𝘷, pri čemer išče razloge, da bi izbiral svoje prijatelje in povečeval svoj socialni krog. Merilo za to je največkrat skupna dejavnost, izrednega pomena pa postaja tudi pripadnost skupini.

Upamo si trditi, da je naš otrok, ki je društvo MAD, precej napreden za svojo starost. V devetih letih delovanja je najprej nudil idejni dežnik za istomisleče mlade alternativce, kmalu za tem 4 leta deloval kot prostor raziskovanja, ustvarjanja in udejstvovanja, od 2019 pa se bolj po nomadsko, a še vedno ukoreninjen v slovenjgraško mladež, po najboljših močeh trudil za ohranjanje alter scene. #mladirabimoplac

Kot smo priča različnim mejnikom pri razvoju človeškega otroka, je tudi MAD redno solzil oči svojim mnogim skrbnikom: ob izselitvi iz Celjske, pa ob Zapuščinski obravnavi, lanskem pustu in neverjetnemu angažmaju naših članov ob avgustovskih poplavah …

Da ne bo vse zvenelo kot zgolj samohvala, gremo k bolj konkretnim zadevam: MAD te zadnji majski vikend – na predvečer in na dan mladosti, kakopak - vabi na svoj 9. rojsni den oziroma 3. FAR FEST! Šli bomo skoraj 𝘢𝘭𝘭 𝘪𝘯, skoraj zato, ker moramo kakšen adut prišparat za svečani jubilej prihodnje leto.

Praznovanje bosta prvi dan (petek 24.5.) pestrila hišna DJ Deskuta in ogled celovečernega jugoslovanskega filma Rdeči boogie ali Kaj ti je deklica (1982). Vstop je brezplačen.

Drugi dan (sobota 25.5) vas ob 14:00 pričakujemo sveže in pripravljene na dan, poln radosti: na stojnicah se nam bo predstavil pester nabor lokalnih društev in umetnikov; kuhala se bo pašta, mogoče celo palačinke. Postavljen bo tudi otroški kotiček, tako da vabljeni vsi mladi raziskovalci in njihovi spremljevalci. 

Za vaše muzikalne užitke bodo poskrbeli:

DJ Schmon

Adi Smolar

Fidži a.k.a. Picaboj

Kavasutra

Woygn in

Odpisani.

Vstopnina za člane je 5, vstopnina za nečlane pa 8 ojrov. Vedno smo hvaležni tudi za prostovoljne prispevke, s katerimi še naprej podpirate zgoraj opisane aktivnosti in tumarije. 

Dogodek je sofinanciran s strani JSKD Slovenj Gradec. 

Besedilo in slika: Facebook profil Mladi: Alter društvo

Prejšnja Svetovni pokal v Inline slalomu 2024
Naslednja Svetovni pokal v Inline slalomu 2024
123movies