Datum dogodka: 9. 05. 2024 18:00 Export event

Otvoritev prodajne razstave ob Slovenskem tednu nakita

Otvoritev prodajne razstave ob Slovenskem tednu nakita

Vabimo vas na otvoritev prodajne razstave ob Slovenskem tednu nakita, ki jo bo tudi letos gostil D.tajl Concept Store.

Slovenski teden nakita – SIJW – predstavlja in povezuje sodobno oblikovanje nakita v Sloveniji in v svetu. Je platforma za izraz kreativnosti, znanja in inovacij. Je vez med preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo. Je praznovanje umetnosti, trdega dela in strasti. Je sodobni nakit, ki odraža misli in ideje ustvarjalcev ter njihove osebnosti. Je prostor, kjer lahko začutimo ustvarjalno vizijo oblikovalcev.

Slovenski teden nakita je posvečen oblikovalcem sodobnega nakita. Njihovim idejam in razmišljanjem. Njihovim pogledom in mnenjem. Njihovim čustvom, ki jih vodijo. Navdihom, ki se jim prepuščajo z edinstvenimi zgodbami, ki jih pripovedujejo brez besed. Na SIJW se ne osredotočamo na tiste, ki nosijo nakit, temveč na odnos, ki ga imajo ustvarjalci nakita do svojega dela, do preteklosti in prihodnosti, do sebe in do sveta, v katerem živijo.

Trenutno je to edina prireditev v Sloveniji, katere namen je promocija sodobnega oblikovanja nakita in njegovih ustvarjalcev.

Gre za trajnostno naravnan in kulturno-izobraževalni dogodek, ki združuje razstave, tečaje, delavnice, predavanja in vodene oglede.

Fascinantni svet oblikovalcev nakita vas bo navdušil, saj boste na primer izvedeli, kdo je študiral oblikovanje nakita v Benediktinskem samostanu, kdo je začel izdelovati nakit, da bi po možganski krvavitvi izboljšal motorične sposobnosti, ali kako je mogoče iz svilenih kokonov izdelati nakit.
Letošnja tema za oblikovanje nakita: OBČUTENJA – SENSATIONS.
Kakšni so občutki, ki jih doživljamo, ko z nakitom komuniciramo preko naših čutil?
Ljudje doživljajo različne občutke, kadar gre za interakcijo z nakitom. Te občutke lahko povzročijo teža nakita na njihovi koži, tekstura uporabljenih materialov, temperatura kovine, dragih kamnov ali drugih materialov ter način, kako se nakit premika oziroma opira na telo. Poleg tega lahko posamezniki ob nošenju ali dotikanju določenih kosov nakita občutijo tudi čustva, kot so veselje, zaupanje ali sentimentalna navezanost. Lahko pa je tudi nekaj čisto nasprotnega, na primer gnus, strah …

Oblikovalci in ustvarjalci nakita, ki se bodo predstavili na prodajni razstavi v konceptualni trgovini D.tajl:
◦ Jana Mršnik
◦ Milica Bubanja
◦ Urška Sadar
◦ Nataša Grandovec
◦ Tjaša Cvet
◦ Nika Horvat
◦ Marjeta Hribar
◦ Tanja Rojc
◦ Zlatarstvo Skušek
◦ Petja Berginc
◦ Anamari Hrup

V četrtek, 9. maja 2024, se dobimo ob 18. uri v Koroškem pokrajinskem muzeju (Glavni trg 24), kjer odpremo del razstave, nato nadaljujemo v D.tajl Concept Store (Glavni trg 25).

Prodajna razstava v D.tajlu bo na ogled vse do konca maja.
Lepo vabljeni.

Za več informacij skoči na www.slovenianjewelryweek.com

Besedilo in slika: Facebook profil D.tajl Concept Store

123movies