Datum dogodka: 7. 07. 2024 21:00 Export event

Slovenjegraško poletje: Špas teater: Večerja Bedakov

Slovenjegraško poletje: Špas teater: Večerja Bedakov

»… pribor pripravljen, krožniki pripravljeni, pečenka je v pečici, vina na pretek - prosimo, zdaj pa le povabite bedake na večerjo!«

Si predstavljate kaj se dejansko zgodi, ko se na večerjo povabi bedaka svetovne klase? Predstavljamo vam novo francosko veliko uspešnico, ki jo bo na oder Špas teatra postavil eden slovenskih igralskih prvakov, režiser Bojan Emeršič.
Pierre se s prijatelji rad igra nenavadno igro – večerjo bedakov. Vsakdo izmed povabljenih ima misijo na večerjo pripeljati največjega bedaka. Tisti, ki bo predstavil najbolj spektakularnega, redek biser, bedaka svetovnega razreda, je zmagovalec! A v tem našem večeru se dogaja katastrofa za katastrofo, padajo maske in tisti, ki je verjel, da se bo smejal, se morda ne bo tako zelo. V nekaj minutah gre vse narobe, življenje se obrne na glavo, zgodi se najbolj nepričakovano in - smešno čez vse!

Večerja bedakov je noro zabavna predstava, na katero ste vabljeni prav vsi!
Večerja bedakov je bila prvič uprizorjena 1993 in doživela velik uspeh. Francoski igralec Jacques Villeret je v filmski adaptaciji za vlogo prijaznega in naivnega Francoisa prejel tudi Oskarja za najboljšega igralca (Cesar Prix).
Slovencem je zelo dobro znan film Butec na večerji (Dinner for Schmucks), v glavni vlogi blestita Steve Carell in Paul Rudd. Slovensko različico režira večkrat nagrajeni dramski igralec Bojan Emeršič, ki je v 2022 prejel tudi Špaska popularnosti za najbolj priljubljenega igralca.

Odlični dialogi, duhovita zgodba, smešne situacije in elementi presenečenja bodo gledalce spravili do horonskega smeha! Kaj tako bedastega pa še ne!

Lokacija: atrij graščine Rotenturn. V primeru slabega vremena se prireditev prestavi v Kulturni dom Slovenj Gradec.

Vstop je prost.

Besedilo in fotografija: Kulturni dom Slovenj Gradec.

mangakakalot