Datum dogodka: 18. 07. 2024 19:30 Export event

Wolfov poletni festival: Borut Mori

Wolfov poletni festival: Borut Mori

𝗞𝗼𝗿𝗼𝘀̌𝗸𝗶 𝗽𝗼𝗸𝗿𝗮𝗷𝗶𝗻𝘀𝗸𝗶 𝗺𝘂𝘇𝗲𝗷, Muzej Slovenj Gradec vas v okviru 𝗪𝗼𝗹𝗳𝗼𝘃𝗲𝗴𝗮 𝗽𝗼𝗹𝗲𝘁𝗻𝗲𝗴𝗮 𝗳𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹𝗮 v 𝗰̌𝗲𝘁𝗿𝘁𝗲𝗸, 𝟭𝟴. 𝗷𝘂𝗹𝗶𝗷𝗮 𝟮𝟬𝟮𝟰, 𝗼𝗯 𝟭𝟵.𝟯𝟬 𝘂𝗿𝗶 vabi v 𝑎𝑡𝑟𝑖𝑗 𝑅𝑜𝑗𝑠𝑡𝑛𝑒 ℎ𝑖𝑠̌𝑒 𝐻𝑢𝑔𝑎 𝑊𝑜𝑙𝑓𝑎, 𝐺𝑙𝑎𝑣𝑛𝑖 𝑡𝑟𝑔 40, 𝑆𝑙𝑜𝑣𝑒𝑛𝑗 𝐺𝑟𝑎𝑑𝑒𝑐 na koncert 𝗕𝗼𝗿𝘂𝘁𝗮 𝗠𝗼𝗿𝗶𝗷𝗮.

On the Train of Madnes je novi avtorski projekt za solo harmoniko. Skladbe, napisane v worldmusic, jazz in sodobni glasbi, so refleksija na dogajanja v svetu na globalni ravni, kjer čas in dogodki tečejo vedno hitreje, bolj grobo ter brez vesti, brez spoštovanja in brez čustev. Glasbeno polje z močno avtorsko noto, s katerim se Borut Mori pri tem projektu ukvarja, je še dokaj neraziskano in neodkrito. V slovenski in tuji glasbeni prostor prinaša nov pristop igranja na harmoniko ter odkriva široke zvočne razsežnosti harmonike kot koncertnega inštrumenta.

Po končanem študiju se je Borut Mori posvetil avtorski glasbi in jo predstavlja na najrazličnejših festivalih po Evropi. Njegova diskografija obsega osem zgoščenk avtorske in sodobne glasbe za harmoniko v različnih zasedbah. Oder si največkrat deli z violinistom Igmarjem Jennerjem (leta 2010 sta prejela nagrado Austrian Worldmusic Award)ter kitaristom Andrejem Ofakom (z njim je posnel zgoščenko The Echoes of River Drava,ki se je uvrstila med tri najboljše leta 2017 v Sloveniji). Kot skladatelj piše glasbo za gledališča, snema za različne glasbene izvajalce, kot pedagog pa poučuje harmoniko na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru.

Besedilo in fotografij: Rojstna hiša Huga Wolfa.

Prejšnja Bernekerjeve poletne ustvarjalnice: Tiskam!
Naslednja Bernekerjeve poletne ustvarjalnice: Tri v vrsto
mangakakalot