Datum dogodka: 2. 07. 2022 21:00 Export event

Slovenjegraško poletje: Bratri v tricku (Češka republika)

Slovenjegraško poletje: Bratri v tricku (Češka republika)

Mednarodni Festival uličnega gledališča Ana Desetnica bo tudi  letos potekal širom po Sloveniji, vmes se bo ustavil tudi v Slovenj Gradcu, ki se pridružuje Desetničarjem, neformalnemu združenju mest in organizatorjev, ki jih vodi želja po organiziranju in delovanju v okviru uličnega gledališča.

Popotovanje je dirka, v kateri je glavna nagrada izkušnja. In topogledno so moški najbolj primerni tekmeci - pravi prvaki. So celo boljši, kot so si kdaj koli mislili. Dva tekača na smučeh sta izgubila zemljevid in vse, kar jima je ostalo, sta onadva in njun skupen cilj – preteči progo. Ob tem preživljata pravo tekaško odisejado, pravo potepuško dogodivščino z nejasno progo in še manj jasnim koncem.

Pripravite smučarske palice, povoskajte si brke, spijte požirek čaja za vzpodbudo in – začnimo! Predstava " Odiseja na tekaških smučeh" temelji na dolgoletnih izkušnjah bratov Trick z uličnim gledališčem. Njune močne strani so samoironija, žongliranje, manipulacija objektov, zmerne akrobacije in prijazen humor. Publiko v predstavo vključujeta tako psihično kot fizično in posledice znajo biti nepredvidljive. Vam je zmanjkalo smučin? Ne sledite - nič hudega, saj ta predstava nikakor ni tradicionalna!

Kot pravi priljubljeni nemški pregovor: »Smučarji tekači živijo dlje«. Smeh in humor naj bi življenje daljšala. Odkrijte torej s to predstavo eliksir nesmrtnosti!

Vabljeni v atrij graščine Rotenturn!

V primeru slabega vremena se prireditev prestavi v Kulturni dom Slovenj Gradec. 

123movies