Datum dogodka: 25. 08. 2022 21:00 Export event

Slovenjegraško poletje: Letni kino 2017 (tri, dva, ena, nič - Slovenija je evropski prvak!)

Slovenjegraško poletje: Letni kino 2017 (tri, dva, ena, nič - Slovenija je evropski prvak!)

Vabljeni na ogled filma 2017 (tri, dva, ena, nič - Slovenija je evropski prvak!) v okviru letnega kina v četrtek, 25. avgusta, ob 21. uri v atrij graščine Rotenturn. Na dogodek, ki ga Kulturni dom Slovenj Gradec organizira v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec, je vstop prost. 

*V primeru slabega bo projekcija v Kinu KD Slovenj Gradec.

O filmu:

V filmu ''2017'' priznani slovenski pisatelj, scenarist in režiser Goran Vojnović gledalce popelje v zakulisje evropskega košarkarskega prvenstva, na katerem je naša zlata reprezentanca s srčnostjo, vztrajnostjo in prijateljstvom dosegla neverjetno zmago in se zapisala v zgodovino. O dogodku, ki je leta 2017 združil vso Slovenijo, pripoveduje vseh 12 igralcev, selektor, trenerski štab, vodstvo reprezentance, doslej še nikdar viden arhivski material ter posnetki mednarodne košarkarske organizacije FIBA in televizijske hiše PRO Plus. Zgodbo so povzeli tako, kot so jo doživljali sami, zato se ponekod povsem razlikuje od tiste, ki jo poznajo navijači. Velikokrat pa namesto besed spregovorijo čustva, ki so se prebudila v pripovedovalcih. 2017 ni le film o športu, ampak tudi zgodba o moštvu, kolektivnem duhu in moči skupnosti, ki je v času vedno večjega individualizma vedno bolj pomembna.

Naslov evropskih prvakov v košarki iz leta 2017 je nedvomno največji uspeh v zgodovini slovenskega ekipnega športa, ki je za mnoge prišel nenadejano. Doseglo ga je namreč moštvo s številnimi neznankami. Od mladega osemnajstletnega upa, ki je prvič oblekel reprezentančni dres do novega selektorja. V uspeh so na trenutke dvomili celo najzvestejši navijači, Košarkarska zveza Slovenije pa se je ves čas zavedala, da smo priča nečemu izjemnemu.

Režiser in scenarist: Goran Vojnović
Montažer in ko-režiser: Aleksandar Stanojević
Direktor fotografije: Miloš Srdić - ZFS
Skladatelj: Anže Cazzafura
Oblikovalec zvoka: Julij Zornik
Producenta: Vlado Bulajić & Lija Pogačnik
Produkcija: Zavod December
Koproducent: Košarkarska zveza Slovenije
Distributer: Gustav film
Film je sofinanciral Slovenski filmski center

123movies