Pomemben teden za turizem našega mesta

Pomemben teden za turizem našega mesta

Za nami je teden, ki je bil za turizem našega mesta produktiven na različnih področjih.

Z velikim veseljem smo v petek, 23. septembra, na Dan slovenskega športa otvorili še zadnjo letošnjo pridobitev v sklopu sanacije degradiranega območja Mercator, to je Park urbanih športov Slovenj Gradec. Raztezajoč se na 2.529 kvadratnih metrih je po velikosti in vsebini največji tovrstni objekt v Sloveniji ter odgovarja na najnovejše trende s področja urbanih športov. Rolkarska oziroma »skejterska« kultura je v našem mestu močno prisotna že vse od devetdesetih let prejšnjega stoletja, zato je bila želja po novem rolkarskem poligonu – »skate parku« velika. Poleg njega smo se razveselili tudi grbinastega kolesarskega poligona – »pump tracka«, postaj za vadbo na prostem in dveh balvanov. Park urbanih športov, ki je pomemben tudi za razvoj turizma kraja in mu bodo uporabniki zagotovo dali številne vsebine, izvajali delavnice ter dogodke, tako zaokrožuje revitalizirano območje, kjer so zdaj združene številne nove dejavnosti, med katerimi bo vsak našel kaj zase. Vabljeni torej na sprostitev v Bazenski kompleks Aqualatio ali na sprostitev adrenalina v Park urbanih športov.

27. september, Svetovni dan turizma, smo obeležili na dva načina. V Slovenj Gradcu smo z dijaki/njami 4. letnika programa Gastronomija in turizem Srednje šole Slovenj Gradec in Muta ponovno premislili o turizmu – to je bila tudi letošnja tema, ki jo je določila Svetovna turistična organizacija. Dijaki/nje so uspešno kljubovali vremenu in ob tem izvedli turistično vodenje po znamenitostih našega mesta ter javnosti ponosno predstavili svoje veščine pri predstavitvi trajnostno naravnanih izletov. Prav tako so bili na ta dan organizirani tudi različni brezplačni ogledi določenih zbirk in popusti pri številnih turističnih znamenitostih.

Isti dan smo se predstavniki turizma našega mesta udeležili tudi tradicionalne turistične delavnice – »workshopa« v Budimpešti v organizaciji Slovenske turistične organizacije. Več kot 50-im agentom in organizatorjem potovanj iz Madžarske smo predstavljali turistično ponudbo Slovenj Gradca in Koroške, hkrati pa smo posebno pozornost namenili predstavitvi dela, poslanstva in ponudbe Združenja zgodovinskih mest, katerega člani smo. Zanimanje je bilo veliko, zaradi česar se nadejamo uspešnega sodelovanja tudi v prihodnje, hkrati pa prve goste lahko pričakujemo že z začetkom zimske sezone.

Vir fotografij Parka urbanih športov in turističnega vodenja so Koroške novice, turistične delavnice v Budimpešti pa Slovenska turistična organizacija. 

 

Prejšnja Svetovni dan turizma - 27. september
Naslednja Prireditve ob občinskem prazniku 2022
123movies