Prireditve ob občinskem prazniku 2022

Prireditve ob občinskem prazniku 2022

Vabljeni, da se ta vikend, od petka, 14. oktobra, do nedelje, 16. oktobra, udeležite številnih prireditev v mestnem jedru Slovenj Gradca.

24. Mirovniški festival in 15. festival drugačnosti v petek, od 9. ure dalje. Na letošnjem 24. Mirovniškem festivalu, ki ga že nekaj let povezujemo tudi s Festivalom drugačnosti, se bodo na stojnicah predstavljale nevladne in humanitarne organizacije iz cele Slovenije, koroške šole ter invalidske organizacije in društva, ki združujejo ljudi s posebnimi potrebami. Pester bo tudi spremljevalni program z zanimivimi zabavno-ustvarjalnimi delavnicami, z nami bo tudi koroška raperka NUSHY.

Slovenjgraška gostilna v soboto, od 10. ure dalje. Na druženju vaških skupnosti in mestnih četrti bodo za dobro vzdušje poskrbeli predstavniki domačih kulturnih društev, Pihalni orkester Slovenj Gradec, Pihalni orkester Nova Gorica ter ansambel Igor in zlati zvoki, kulinarično noto pa bo dodalo kuhanje golaža po receptih starih slovenjgraških gostiln z namenom oživljanja tradicije priznane domače kulinarike. 

Parada gasilskih vozil v soboto, od 16. ure dalje z nastopom narodno zabavnega ansambla Štirje kovači.

10. praznik ekoloških kmetij in biodan v nedeljo, od 9. ure dalje. Na ekološki tržnici se bodo predstavile ekološke kmetije iz celotne Slovenije s svojo bogato in pestro ponudbo. Kupili boste lahko različne ekološke pridelke in živila, ki jih imajo v ponudbi sodelujoče ekološke kmetije. Za glasbo in prijetno vzdušje bo poskrbel ansambel Roka Žlindre. 

Otroški ŽIV ŽAV – mesto se igra v nedeljo, od 14. ure dalje, kjer se bomo zabavali ob animacijah, napihljivih igralih, poslikavah obraza ...

ESGE fest s številnimi nastopajočimi v petek Jan Plestenjak, Tabu, DUO DJ in DaDžem ter soboto Udeleženci šova Znan obraz ima svoj glas, Potepini in DUO DJ, od 20. ure dalje.

Čaka nas pestro dogajanje pod šotorom. Vstopnine ni!

Se vidimo v mestnem jedru Slovenj Gradca.

Prejšnja Pomemben teden za turizem našega mesta
Naslednja Slovenj Gradec že "tradicionalni" dobitnik priznanj akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna
123movies