Slovenj Gradec že "tradicionalni" dobitnik priznanj akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna

Slovenj Gradec že "tradicionalni" dobitnik priznanj akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna

Slovenj Gradec že vrsto let sodeluje v projektu Turistične zveze Slovenije Moja dežela - lepa in gostoljubna in "tradicionalno" prejema najvišja priznanja. 

V vsakoletnem tekmovanju v urejenosti in gostoljubnosti se posebna pozornost namenja celoviti ekološki urejenosti krajev in kakovosti turistične ponudbe, ki jo komisija ocenjuje na podlagi učinkovitosti trženja in promoviranja turističnih produktov. Čisto in urejeno okolje, ohranjena naravna in kulturna dediščina in zanimivi turistični produkti vplivajo na prepoznavnost kraja, predvsem pa na zadovoljstvo domačih in tujih gostov. Natečaj je letos potekal pod sloganom "Kjer je zdravje doma", saj je Slovenija država, v kateri velik pomen posvečamo zravemu načinu življenja in spoštovanju načel trajnostne interakcije z naravo.

Člani strokovne komisije so letos pregledali kar 67 slovenskih mest in krajev, 21 jeder, 37 izletniških točk, 19 kampov in glampingov, 7 mladinskih prenočišč ter 35 tematskih poti. Na prireditvi na Dnevih slovenskega turizma v Laškem so v ponedeljek, 14. novembra, dve priznanji podelili tudi Slovenj Gradcu. Prejeli smo:

  • 2. mesto v kategoriji srednja mesta in
  • 2. mesto v kategoriji mestna jedra.

Predhodno se je na spletnem glasovanju naša občina že razveselila dveh priznanj:

  • 1. mesto v kategoriji srednja mesta in
  • 1. mesto v kategoriji izletniški kraji (Šmartno pri Slovenj Gradcu)

Čestitke in hvala vsem, ki skrbite, da naše mesto ostaja lepo, gostoljubno, trajnostno in prijazno.  

Prejšnja Prireditve ob občinskem prazniku 2022
Naslednja Božično-novoletni sejem v Slovenj Gradcu
123movies