Moja dežela - lepa in gostoljubna 2023

Moja dežela - lepa in gostoljubna 2023

Turistična zveza Slovenije letos že 32. organizira tekmovanje v urejenosti slovenskih krajev pod geslom Moja dežela - lepa in gostoljubna. Projekt spodbuja sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot in kulturne dediščine s turizmom. Ocenjuje se področja kakovosti turistične ponudbe in urejenosti kraja, kakovosti življenja v kraju za prebivalce in goste, varovanja naravne in kulturne dediščine, varovanja okolja in gostoljubnosti. 

Naše mesto v projektu sodeluje že vrsto let in tradicionalno prejema najvišja priznanja. Tudi letos tekmujemo v večih kategorijah, za katere poteka tudi spletno glasovanje. V kolikor sta vas urejenost našega kraja in gostoljubnost domačinov prepričali, vas vabimo, da nam svoj glas oddate v kategorijah:

- mestno jedro (Slovenj Gradec)

- srednje mesto (Slovenj Gradec) in

- izletniška točka (Kope).

Ocenjevalni komisiji za srednja mesta smo novosti preteklega leta že predstavili, ocenjevalna komisija za mestno jedro nas obišče konec avgusta. Verjamemo, da bodo tudi tokrat prepoznali skrb in zavzetost celotne lokalne skupnosti, ki skrbi, da je naše okolje eno bolj prijetnih za bivanje. 

Prejšnja Gremo na kavo!
Naslednja Hiša Ančka pridobila trajnostni znak Zeleni ključ
123movies