Gostilna Murko že tretji turistični ponudnik s prejetim znakom Zeleni ključ

Gostilna Murko že tretji turistični ponudnik s prejetim znakom Zeleni ključ

Ob koncu poletja nas je razveselila še ena čudovita novica. V naši mestni občini smo pridobili že tretjega ponudnika z okoljskim znakom Zeleni ključ. Tokrat gre za gostinskega ponudnika in sicer družinsko gostilno Murko s tradicijo iz leta 1903. Znani so po tem, da tradicionalno koroško kulinariko že vrsto let pripravljajo s sodobnim pridihom, zato pri njih nikakor ne gre izpustiti mežerlija. Od lanskega leta sodelujejo tudi v akciji Teden restavracij, ki vključuje zgolj izbrane slovenske restavracije, s katerimi promovira vrhunsko slovensko kulinariko.

Znak Zeleni ključ predstavlja vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Ta prestižni okoljski znak pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE. Vsem gostom zagotavlja, da z izbiro certificiranega turističnega obrata neposredno pripomorejo k varovanju okolja. Obrati vzdržujejo visoke okoljske standarde s pomočjo stroge dokumentacije in pogostih kontrolnih pregledov.

Gostilni Murko čestitamo za pridobljen znak in se zahvaljujemo, da prispeva vse, kar je v njeni moči, da turizem v naši občini ohranjamo čim bolj trajnosten.

Verjamemo, da bodo vsi trije turistični ponudniki (Turistična kmetija Ravnjak, Hiša Ančka in gostilna Murko) tudi v nadalje odličen vzgled za ostale ponudnike ter da jih bodo s svojim trajnostnim ravnanjem spodbudili, da morda tudi sami premislijo o pridobitvi katerega izmed okoljskih znakov.

Slika: Facebook profil gostilne Murko

 

Prejšnja Vzemi si čas. za Koroško. Moja Slovenija.
Naslednja Prireditveno obarvan september v Slovenj Gradcu
123movies