Dokaz trajnostne usmeritve že četrti prejemnik Zelenega ključa - BeetBox

Dokaz trajnostne usmeritve že četrti prejemnik Zelenega ključa - BeetBox

Iskreno nas veseli, da lahko ponovno podamo odlične novice na področju trajnostne usmeritve turističnega razvoja. Naša občina je tako pridobila že četrtega ponudnika s trajnostnim znakom Zeleni ključ in sicer gostinski obrat BeetBox. Z okusno, svežo, polnovredno in rastlinsko hrano so že pred časom ljudi začeli razveseljevati na mestni tržnici. Zanimanje za njihovo ponudbo je hitro preraslo zmožnosti majhnega lokala in tako se je ekipa pred letom dni prestavila na Glavni trg, kjer se je povečala tudi ponudba. Poleg etno jedi z vsega sveta, v rastlinski izvedbi pripravijo tudi tipično koroško kulinariko, na primer mežerli. Njihovo trajnostno delovanje pa se poleg najbolj opaznega pridobivanja in uporabe lokalnih surovin, odraža tudi v njihovem delovanju in to ne samo na "zelenem" področju, temveč tudi na socialnem. V preteklih tednih so tako izrazito podporo pokazali oškodovanim v poplavah in vsem prostovoljcem, ves čas zbirajo prostovoljne prispevke za socialno šibkejše, otrokom predstavljajo kulturno dediščino ... 

Zeleni ključ predstavlja vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Ta prestižni okoljski znak pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE. Okoljski znak Zeleni ključ zagotavlja vsem gostom, da z izbiro certificiranega turističnega obrata neposredno pripomorejo k varovanju okolja. Obrati vzdržujejo visoke okoljske standarde s pomočjo stroge dokumentacije in pogostih kontrolnih pregledov. 

BeetBox-u čestitamo za pridobljen znak in se zahvaljujemo, da prispeva vse, kar je v njeni moči, da turizem v naši občini ohranjamo čim bolj trajnosten. 

Slika: Facebook profil BeetBox

Prejšnja Prireditveno obarvan september v Slovenj Gradcu
Naslednja Fest Mest
123movies