Počitnice so tu!

Počitnice so tu!

Počitnice so tu! S tem pa povečano število raziskovanj – izletov in potovanj. Vendar se, kljub temu, da je šele začetek poletja, že soočamo z vročinskimi valovi. Zato vabljeni v Slovenj Gradec, enega hladnejših krajev v Sloveniji! Ponujamo pa vam še nekaj dodatnih idej za ohladitev pri nas.

Ni boljšega od čofotanja in vragolij v vodi, zato ob obisku Slovenj Gradca ne sme manjkati sprostitev na najnovejšem bazenskem kompleksu v Sloveniji Aqualatio. Kopalna sezona se začenja 7. julija! Ste že pripravili kopalke?

Pred žgočim soncem se je najbolje skriti med goste krošnje dreves. Predlagamo obisk in sprehod po najlepši soteski na Koroškem – soteski Kaštel (del daljše gorsko-turistične krožne pohodniške poti Plešivec). Voda nas že od nekdaj privlači, zato bo pot ob reki Suhodolnici, s prijetno senco in svežino gozda, idealna. Soteska se zaključi pri Plešivškemu mlinu, zraven katerega je tudi mokrišče in drevored divjega kostanja, kar je posebnost za takšno nadmorsko višino. Pot lahko nadaljujete tudi proti vrhu Uršlje gore, ki vas bo s skoraj 1.700 m nadmorske višine očarala s čudovitim 360 ˚ panoramskih razgledom in najvišje ležečo cerkvijo v Sloveniji – cerkvijo sv. Uršule.

Gozd nudi zaščito pred soncem na večini pohodniških poti, k nižjim temperaturam pa pripomore tudi višja nadmorska višina, zato vabljeni k obisku Kremžarjevega vrha (najbolj zahodnega tisočaka Pohorja) ali Kop, kjer boste našli številne aktivnosti za vse generacije.

Posebno sprostitev doživite ob reki Mislinji, ki prijetno hladi območje ob Erčevi žagi in mlinu. Tam vas zvok šumenja vode in dreves popelje v nostalgične pretekle čase, ko sta objekta predstavljala pomemben dejavnik preživetja.

Kot je razvidno, je Slovenj Gradec obdan s številnimi naravnimi danostmi, tako, da se ohladitev v gozdu, ob reki ali potoku, najde na vsakem koraku. Vseeno pa se včasih prija ohladiti tudi v kakšnem od zaprtih prostorov, zato predlagamo nekaj najhladnejših:

  • obisk najstarejše stavbe v mestu - cerkve sv. Elizabete, ki predstavlja pravo osvežitev in sprostitev pred žgočim soncem,
  • obisk cerkve sv. Jurija na Legnu, s stekleno hodno površino, skozi katero so vidne arheološke ostaline,
  • obisk cerkve sv. Pankracija nad Starim trgom, ki zaradi elementov enega najstarejših gradov na Slovenskem nudi prijetno ohladitev zaradi zelo debelih zidov ter ponuja čudovit razgled in
  • obisk sobe pobega Enigmarium, ki se nahaja v kletnih prostorih, kjer je nekoč bila kovnica denarja grofov Andeških.

Seveda ne gre izpustiti tudi številnih vrhunskih razstav v Koroški galeriji likovnih umetnosti ter zbirk v Koroškem pokrajinskem muzeju in njegovih dislociranih enotah. Na spoznavanje tradicionalnih rokodelskih obrti in zagotovo najboljše sladkanje v mestu, pa vabljeni v Medeni raj Perger

Možnosti preživljanja prostega časa v dolgih poletnih dneh pri nas so neskončne, zato vabljeni, da se o tem prepričate sami. Tople večere pa zaključite na kateri izmed številnih prireditev v sklopu Poletja v mestu ali Slovenjegraškega poletja.

 

Prejšnja Otvoritev Bazenskega kompleksa - AQUALATIO Slovenj Gradec
Naslednja Štrekna bus
123movies