Slovenj Gradec vabi v jesenski barvni paleti

Slovenj Gradec vabi v jesenski barvni paleti

Narava je postopoma pričela menjati svoj barvni spekter, občasna topla jesenska jutra pa se počasi prevešajo v mrzla, ki tu pa tam že prinesejo vonj zime. Tudi mistične meglice, v katere se v teh dneh kdaj pa kdaj prebudimo, se kar hitro razkadijo in nariše se čudovit dan, ki poudari vse odtenke jeseni. Zato je ta čas prav tako idealen za obisk naših krajev kot kateri koli drugi.

Najlepši jesenski trenutki so preživeti v naravi. Obilo pohodniških poti vabi, da se sprehodite po šumečem listju iz katerega morda pokuka še kakšen jurček ali dva. Doživeti spokojnost v gozdu, ko se narava umirja in pripravlja na zimsko spanje je nekaj najlepšega. Zato le pogumno na krajši sprehod ali daljši pohod po naši okolici, ki bo postregla s čudovitimi razgledi. Po kulturo pa ni potrebno v notranjost, eno lepše ohranjenih mestnih jeder vam postreže z obilico zanimivih skulptur, ki jih odkrivajte s qr kodami.

Ko vreme »ponagaja« z jesenskim deževjem in vetrom, pa toplo zavetje poiščite v katerem izmed številnih lokalov, ki presenetijo s svojo pestro ponudbo pijače in hrane. Prepričala vas bo obsežna izbira čajev, piv, različnih žganj, poskusite lahko Wolfovo kavo, izbrane jedi domače in tuje kulinarike, koroško košto, vegansko prehrano, nešteto sladic in najboljše medene izdelke. Prav tako se splača raziskati katero izmed zanimivih razstav, ki vas popeljejo v čase Rimljanov, vse do Egipta, predstavijo življenja in delo lokalnih umetnikov ter obrtnikov in postrežejo z modernejšimi, včasih malce družbeno kritičnimi razstavami. Različni kulturni okusi so v središču sveta zagotovo potešeni.

Ko so z doživljanjem narave, kulture in okušanjem zanimive palete okusov zadoščeni že skoraj vsi čuti, pa predlagamo še popolno sprostitev in umik od vsakdanjega življenja v katerem od centrov za sproščanje.

Vabimo vas po blagodejne učinke zaspane narave in čudovite razglede med šelesteče liste.

Avtor fotografij: Aljaž Uršej

 

Prejšnja Trienale rokodelstva - Razstava sodobnih in inovativnih izdelkov na temeljih bogate kulturne dediščine Slovenije
Naslednja Moja Koroška
123movies